Foto: Publicitātes foto
Pirmdien Šanhajā izsolīts starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljons un tajā esošās iekārtas un inventārs, tostarp vertikālais vēja tunelis, informēja SIA "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Ekonomikas ministra Arta Kampara (V) preses sekretāre Elīna Bīviņa stāstīja, ka patlaban notiek dokumentu saskaņošana ar potenciālo pircēju.

Beitāns izsoles rezultātus nekomentēja, apgalvojot, ka to darīs valsts.

Ekonomikas ministrija, kas ir atbildīga par "World Expo 2010" Latvijas paviljona pārdošanu, pagaidām plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka paviljona sākumcena bija 700 000 latu, kas atbilst šā brīža paviljona tirgus vērtībai, savukārt izsoles rezultātā iegūtie finanšu līdzekļi tiks ieskaitīti valsts budžetā.

Piesakoties izsolei, bija jāiemaksā nodrošinājuma maksa 70 000 latu apmērā.

Tika rīkota jaukta tipa - mutiska un rakstiska - izsole, tādējādi izsoles pretendentiem bija iespēja vai nu iesniegt rakstiskus piedāvājumus, vai arī piedalīties klātienē mutiskajā izsoles daļā, kas notika mantas atrašanās vietā - Ķīnas pilsētā Šanhajā.

Kā ziņots, iepriekšējais mēģinājums izsolīt Latvijas paviljona iekārtas un inventāru beidzās nesekmīgi, jo izsolei nepieteicās neviens pretendents.

"Šanhajā vērojama vairāku potenciālo pircēju interese, bet, tā kā paviljons - SIA "Aerodium" uzstādītais vertikālais vēja tunelis - ir unikāla un sarežģīta tehnoloģija, potenciālie pircēji lūdz papildu tehnisko informāciju, lai rūpīgi izvērtētu tā uzstādīšanas un darbības pamatprincipus un nepieciešamos resursus," iepriekš skaidroja EM pārstāvji.

Latvijas vēstniecība Ķīnā, Latvijas oficiālais pārstāvis izstādē "World Expo 2010" Roberts Stafeckis un SIA "Aerodium" līdz šim uzturēja kontaktus ar potenciālajiem pircējiem, lai sniegtu atbildes uz visiem jautājumiem un nodrošinātu Latvijas paviljona pārdošanu par maksimāli augtāko cenu.

Kā ziņots, starptautiskā izstāde "World Expo 2010" norisinājās Šanhajā, Ķīnā, no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.

Latvijas ekspozīcijas paviljons izstādē ir Latvijas valsts īpašums, tāpēc 2010.gada 16.novembrī Ministru kabinets pilnvaroja EM organizēt Latvijas paviljona izstādē "World Expo 2010" izsoli, iegūtos naudas līdzekļus pēc pārdošanas izdevumu segšanas ieskaitot valsts budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!