Foto: LETA

Būvniecības, mājas un dārza preču tirgotāja AS "Kesko Senukai Latvia" apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 192,26 miljoniem eiro, informē "Lursoft Klientu portfelis". Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums audzis par 29,09%.

Gada pārskats rāda, ka ievērojamu pieaugumu 2022. gadā piedzīvojusi arī AS "Kesko Senukai Latvia" peļņa pēc nodokļu nomaksas – ja 2021. gadā tā bija 3,78 miljoni eiro, tad pērn – 8,07 miljoni eiro.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka 2022. gadā AS "Kesko Senukai Latvia" uzvarējis 18 publisko iepirkumu konkursos par dažādu celtniecības preču, elektropreču, instrumentu, remontmateriālu, sadzīves u.c. preču piegādi.

2023. gadā AS "Kesko Senukai Latvia" plāno turpināt uzlabot procesu efektivitāti, kā arī preču piedāvājumu un paaugstināt veikalu atpazīstamību klientu vidū. Pastiprinātu uzmanību AS "Kesko Senukai Latvia" veltīs uzņēmuma pārdošanas koncepcijai, preču piedāvājumam un cenas pozicionēšanai, lai nodrošinātu tirgus daļas pieaugumu un pārdošanas apjomu maksimizēšanu, kā arī rentabilitātes uzlabošanu.

AS "Kesko Senukai Latvia" nodarbojas gan ar būvniecības, mājas un dārza preču vairumtirdzniecību, gan arī mazumtirdzniecību. Kopumā uzņēmuma tīklā ietilpst vienpadsmit veikali visā Latvijā. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 902 darbinieki.

"Lursoft" dati liecina, ka lietuviešu kapitāla uzņēmums AS "Kesko Senukai Latvia" aizvadītajā gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 40,77 miljonus eiro, tostarp 5,87 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 2,92 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!