Foto: LETA
Darījums ar Skandināvijas mediju grupu "Schibsted" nav noticis, un "Tvnet" nav pārdots, uzsvēra portāla "Tvnet" izpilddirektors Ivars Bauls.

Kā šodien rakstīja laikraksts "Telegraf", Latvijas interneta portālu "Tvnet" iegādājusies Skandināvijas mediju grupa "Schibsted".

Kā laikrakstam "Telegraf" apstiprinājusi "Schibsted" pārstāve Helēna Kierulfa Svāna, "Tvnet" iegāde bijusi "kārtējais etaps uzņēmuma darbības izvēršanā Baltijas tirgū". Skandināvu mediju grupai jau pieder Igaunijā un Lietuvā strādājošā "Eesti Meedia" grupa, kurai pievienojies arī portāls "Tvnet".

Savukārt Bauls akcentē, ka Skandināvijas mediju grupa šādu darījumu oficiāli nav apstiprinājusi. "Laikraksts "Telegraf" atradis kādu, kas to pastāstījis, bet darījums vēl nav noticis. Nevaru ne apstiprināt, ne noliegt plānus par šādu darījumu ar "Schibsted", bet, kad būsim piesaistījuši kādu investoru, tad noteikti ziņosim," sacīja portāla pārstāvis.

Viņš nenoliedza, ka portāls meklē iespējamos investorus, lai turpinātu attīstību. "Medijā, kas attīstās, vienmēr notiek kādu investoru piesaiste, tas ir loģiski un dabiski, taču, vai tas būs "Schibsted" vai kāds cits, to mēs vēl nezinām," skaidroja Bauls, piebilstot, ka investoru meklēšana nav saistīta ar portāla finanšu situāciju.

"Schibsted" pārstāve Svāna biznesa portālam "Nozare.lv" apgalvoja, ka informāciju par "Tvnet" iegādi laikrakstam "Telegraf" neesot izpaudusi.

Viņa piebilda, ka komunikācija par iespējamo investīciju ieguldīšanu Latvijā notiek caur Igaunijas mediju koncernu "Eesti Meedia", kura lielākais akcionārs ir "Schibsted".

Igaunijas mediju koncerna "Eesti Meedia" valdes priekšsēdētājs Marts Kadastiks informēja, ka Svāna nosūtījusi vēstuli laikraksta "Telegraf" redaktoriem un "ir šokēta par šādu safabricētu informāciju".

"Viņa nav tā persona, kura par to varētu runāt, jo nezina nekā par darījumiem Latvijā un Baltijā. Kā apgalvo Svāna, sarunā ar laikrakstu viņa arī nav pieminējusi "Tvnet". Šajā gadījumā "Schibsted" ir uzņēmums, kas savas akcijas kotē biržā, un šāda informācija var mums kaitēt. "Schibsted" ir interesējusies un izskatījusi vairākas idejas un domas par mediju iegādi Latvijā, taču patlaban neviens līgums nav noslēgts un nav arī plānots. Tāpat nav zināms, kas notiks rīt, parīt vai nākamajā gadā," skaidro Kadastiks.

"Schibsted" ir 1839.gadā dibināta mediju grupa, kas darbojas 26 valstīs. 2009.gadā "Schibsted" grupas apgrozījums sasniedza 12,7 miljardus Norvēģijas kronu jeb 1,15 miljardus latu, kas ir par 0,8% mazāk nekā gadu iepriekš.

Grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA sasniedza 1,5 miljardus Norvēģijas kronu jeb 135 miljonus latu, savukārt peļņa pirms nodokļiem - 279 miljonus kronu jeb 25,27 miljonus latu.

2008.gadā grupa strādāja ar 740 miljonu kronu jeb 67 miljonu latu zaudējumiem, savukārt 2007.gadā grupas peļņa sasniedza 970 miljonus kronu jeb 87,9 miljonus latu.

2009.gadā interneta portāla "Tvnet" apgrozījums sasniedzis 534 828 latus, kas ir par 55,9% mazāk nekā 2008.gadā, kad portāla apgrozījums bijis 833 913 lati.

SIA "TV Net", kas uztur portālu "Tvnet", 2009.gadā strādāja ar 80 294 latu zaudējumiem, kamēr 2008.gadā tika gūta 19 059 latu peļņa.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "TV Net" pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētam uzņēmumam "Kingfisher Universal Limited".

"Tvnet" ir informatīvi izklaidējošs interneta medijs, kas darbojas kopš 2000.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!