Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu aizsargs Uvis Balinskis palicis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Floridas "Panthers" arī pēc tam, kad vienībā svētdien aizsargu skaits samazināts līdz septiņiem. Tādējādi Latvijas izlases hokejists tuvojas debijai pasaulē spēcīgākajā līgā.

"Panthers" turpina gatavoties jaunajai sezonai, ko Floridas štata klubs sāks naktī uz 13. oktobri viesos pret Mineostas "Wild".

Balinskis piedalījās piecās no sešām "Panthers" pārbaudes spēlēm, izpelnoties gana lielu spēles laiku un vietu arī pirmajā maiņā. Pēc noslēdzošā pārbaudes mača, kurā Floridas vienība piekāpās Tampabejas "Lightning", vienība veica kārtējās izmaiņas sastāvā un atbrīvojās no vairākiem hokejistiem, tostarp diviem aizsargiem - Keisija Fidžeralda un Džona Ludviga. Viņi ievietoti neaizsargāto spēlētāju sarakstā un karjeras turpinās kādā citā NHL komandā vai "Panthers" fārmklubā.

Pēc šīm izmaiņām "Panthers" sastāvā palikuši vairs tikai septiņi aizsargi - tik šīs pozīcijas spēlētājus parasti piesaka mačiem. Tas nozīmē, ka Balinskis ir tuvu tam, lai jau šonedēļ piedzīvotu debiju NHL.

Pagājušajā sezonas Čehijas ekstralīgas labākais aizsargs Balinskis ar "Panthers" šajā pavasarī noslēdza viena gada līgumu. Viņš palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt vēsturisku pasaules čempionāta bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!