Foto: Publicitātes foto

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un citiem partneriem izstrādājusi īpašu iniciatīvu "The Entrepreneurial Nation", kuras laikā tiks veicināta Tuvo Austrumu un Eiropas sadarbība uzņēmējdarbībā. Iesaistīties iniciatīvā aicināti arī Latvijas uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti iepazīt AAE tirgus sniegtās iespējas, kā arī darbojas ar tehnoloģijām un mobilitāti, aprites ekonomiku, zaļajām inovācijām vai biomedicīnu saistītās jomās, informē LIAA.

"Ar šīs programmas starpniecību vēlamies attīstīt valstu divpusējās ekonomiskās attiecības. 15 uzņēmumiem no Latvijas būs iespēja tuvāk iepazīt Tuvo Austrumu reģionu. Savukārt 15 AAE uzņēmumi, kuri specializējušies tehnoloģiju vai citās viedo specializāciju jomās, iekļausies Latvijas uzņēmējdarbības vidē," tā programmas būtību skaidro LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Latvijas uzņēmumiem, kuri pieteikušies dalībai iniciatīvā un atbildīs izvirzītajiem kritērijiem, sadarbībā ar LIAA tiks nodrošināts pārstāvētajai nozarei atbilstošs AAE mentors, kurš sniegs konsultācijas, uzsākot tirgus apguves aktivitātes. Uzņēmumiem tiks nodrošināta informācija par AAE fondu iespējām un pieejamajiem grantiem konkrētajā tirgū, kā arī informācija par tirgus analīzi un tā specifiku. Dalība iniciatīvā noteikti paredz tīklošanās iespējas, kas ļautu dibināt jaunus kontaktus un potenciālās sadarbības starp abu valstu uzņēmējiem – tas tiks nodrošināts, rīkojot dažādus sadarbības partneru pasākumus.

LIAA pārstāvniecības vadītāja AAE Inga Ulmane ir pārliecināta, ka šī iespēja būs gana vilinoša Latvijas uzņēmumiem: "Tuvo Austrumu reģions ir samērā eksotisks, jo tajā nav mums pierastās rietumu biznesa kultūras un patēriņa tendenču, tomēr nu jau tas ir samērā viegli sasniedzams ar mūsu nacionālās aviolīnijas tiešo avioreisu, kā arī Latvijas uzņēmēji, intensīvi piedaloties "Expo2020" aktivitātēs, ir pieredzējušāki tā apguvē un izpratnē."

"The Entrepreneurial Nation" iniciatīva ir vērsta uz tādām nozarēm kā mobilitāte, tehnoloģijas, zaļās inovācijas, aprites ekonomika un biomedicīna. Tieši šīs nozares definētas kā Latvijai prioritārās investīciju piesaistes un eksporta attīstības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!