Foto: Publicitātes attēli

Šodien uzsākta degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotāja AS "Virši-A" akciju tirdzniecība "Nasdaq Riga Baltijas First North", informē uzņēmuma pārstāvji.

AS "Virši-A" akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma (IPO), kas noslēdzās 5. novembrī, sasniedzot Latvijas vēsturē rekordlielu investoru skaitu. IPO rezultātā Virši piesaistīja jaunu kapitālu 7,8 miljonu eiro apmērā, un piedāvājumā kopumā piedalījās 9979 investoru, tostarp 15 institucionālie. Pieprasītais apjomos piedāvāto akciju apjomu pārsniedza teju divas reizes. Gandrīz puse jeb 4732 investoru, kuri parakstījušies uz Virši akcijām, ir no Latvijas, 5128 investori no Igaunijas un 97 investori no Lietuvas. Virši IPO procesa konsultanti bija LHV Bank un zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns.

Pirmajā Virši akciju iekļaušanas un tirdzniecības uzsākšanas dienas rītā biržas Nasdaq Riga zvanu simboliski iezvanīja Virši valdes priekšsēdētājs Jānis Vība, "LHV Bank" Institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis un "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

"Veiksmīgs starts biržā ir vienlaikus gan liela sagatavošanās perioda noslēgums, gan jauna darbības posma sākums, nu jau oficiāli publiska uzņēmuma statusā. Esam pateicīgi ikvienam investoram par lielo interesi mūsu akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā. Gandrīz 7500 investoru jeb teju 75 % no visiem investoriem iegādājušies simts un vairāk akciju un, pateicībā par izrādīto uzticību, jau šodien šiem investoriem ir iespēja pieteikties Virši akcionāru lojalitātes programmai, turpmāk saņemot praktiskus un ikdienā noderīgus labumus visā Virši staciju tīklā. Investoru aktīvā līdzdalība ļaus mums vēl vairāk paātrināt uzņēmuma attīstību, kā arī pilnveidot alternatīvo degvielas veidu piedāvājumu Latvijas tirgū," uzsver "Virši" valdes priekšsēdētājs Jānis Vība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!