Foto: AFP/Scanpix

Ministru kabineta (MK) sēdē otrdien paredzēts skatīt Zemkopības ministrijas (ZM) rīkojuma projektu par atļauju pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam "Bior'' izsolē pārdot nekustamo īpašumu Daugavgrīvas ielā 8, Rīgā, liecina MK darba kārtība.

Paredzēts, ka "Bior" Zivju resursu pētījumu departaments, kas izvietots Daugavgrīvas ielā 8, pārcelsies uz ēku Lejupes ielā 3, Rīgā, kurā tad arī plānots ieguldīt pārdošanā iegūtos līdzekļus.

Kā liecina rīkojuma projekta anotācija, nekustamais īpašums Daugavgrīvas ielā atzīts par nepiemērotu zinātniskās darbības pārtikas, veterinārmedicīnas, vides, zivsaimniecības un citās bioloģijas nozarēs īstenošanai.

Valsts šo nekustamo īpašumu bez atlīdzības nodeva "Bior" īpašumā pirms mazliet vairāk nekā diviem gadiem. Lai gan gadījumā, ja īpašums netiek izmantots paredzētajam mērķim, proti, zinātniskās darbības veikšanai, tas būtu atkal jānodod valstij, otrdien izskatāmais rīkojuma projekts paredz, ka valsts nepārņem šo nekustamo īpašumu, bet ļauj "Bior" organizēt tā atsavināšanas un novērtēšanas procesu.

Izsoli paredzēts organizēt 2019. gadā. Pēc nekustamā īpašuma atsavināšanas institūts turpinās izmantot telpas līdz 2020. gada ceturtajam ceturksnim, bet ne ilgāk kā līdz 31. decembrim, teikts rīkojuma projekta anotācijā.

Saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem, Daugavgrīvas ielas 8 īpašuma kopējā kadastrālā vērtība 2018. gada 1. janvārī bija 232 447 eiro, teikts rīkojuma projektā.

Paredzēts, ka no iegūtos līdzekļus pēc faktisko atsavināšanas izdevumu segšanas jāieskaita valsts budžetā. Savukārt ZM jāiesniedz valdībā rīkojuma projekts par apropriācijas palielināšanu, nosakot, kādā apjomā, kādam mērķim un kura nekustamā īpašuma un ar to saistītās infrastruktūras attīstībai ir piešķirami iegūtie līdzekļi.

Nekustamajā īpašumā ietilpst zemes vienība 0,1816 hektāru platībā, tās lietošanas mērķis ir izglītības un zinātnes iestāžu apbūve un kadastrālā vērtība 2018. gada 1. janvārī noteikta 61 396 eiro apmērā, teikts rīkojuma projekta anotācijā. Īpašumā ietilpst arī 1254,80 kvadrātmetru plaša laboratorija, kuras kadastrālā vērtība noteikta 128 550 eiro apmērā un 136,90 kvadrātmetru plaša laboratorija, kuras kadastrālā vērtība noteikta 11 687 eiro apmērā, kā arī garāža ar kopējo platību 237,30 kvadrātmetru, kuras kadastrālā vērtība lēšama 16 714 eiro apmērā. Tāpat īpašumā ietilpst arī 47,70 kvadrātmetru plaša darbnīca, kuras kadastrālā vērtība noteikta 3054 eiro apmērā, 22,80 kvadrātmetru plašs šķūnis, kura kadastrālā vērtība lēšama 672 eiro apmērā. Īpašumā ietilpst vēl divas garāžas – 71,70 kvadrātmetru un 44,3 kvadrātmetru plašas –, kuru kadastrālās vērtības noteiktas attiecīgi 5331 un 5043 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!