Foto: Publicitātes attēli
Valdība un būvniecības nozares organizācijas otrdien vienojušās par sadarbību cīņā ar ēnu ekonomiku nozarē un parakstījušas sadarbības memorandu, kura mērķis ir triju gadu laikā uz pusi samazināt ēnu ekonomiku būvniecības nozarē, informēja Latvijas Būvuzņēmēju partnerības komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne.

Tāpat memoranda paredz stimulēt kvalitatīvas, drošas un ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā.

"Ar šo memorandu mēs kliedējam mītu par to, ka uzņēmēji tikai gaida, kad nepieciešamie risinājumi tiks viņiem ērti pasniegti uz paplātes. Tieši pretēji – būvniecības nozares uzņēmumi ir gatavi iesaistīties un strādāt, lai būvniecības sektors Latvijā būtu sabiedrībai drošs, kvalitatīvs un ilgtspējīgs. Un ikviens celtnieks būtu lepns par to, ka strādā būvniecības nozarē," pauda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane, kas virzīja šī sadarbības memoranda izstrādi un parakstīšanu valdības līmenī.

Vienlaikus ar sadarbības memoranda parakstīšanu tika apstiprināti arī prioritārie uzdevumi 2016.-2018. gadam, kas sadalīti trīs blokos – pasākumi ēnu ekonomikas mazināšanai, investīciju vides uzlabošanai, kā arī nozares konkurētspējas paaugstināšanai.

Būvniecības nozares vārdā kopā ar Latvijas Būvuzņēmēju partnerību sadarbības memorandu parakstīja 11 vadošās nozares organizācijas – "Latvijas ceļu būvētājs", "Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācija", "Būvmateriālu ražotāju asociācija", "Latvijas Būvinženieru savienība", "Latvijas Inženierkonsultantu asociācija", "Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība", "Latvijas logu un durvju ražotāju asociācija", "Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome", "Latvijas Arhitektu savienība", "Latvijas Būvnieku asociācija", "Transportbūvju inženieru asociācija". Tāpat dokumentu parakstījis Ministru prezidents Māris Kučinskis, Ministru prezidenta biedrs un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!