Foto: LETA

Stikla šķiedras ražotāja AS "Valmieras stikla šķiedra" akcionāri nolēmuši par 31,074 miljoniem eiro samazināt uzņēmuma pamatkapitālu, lai segtu uzkrātos zaudējumus, liecina uzņēmuma publiskotie akcionāru sapulces lēmumi.

Uzņēmuma pamatkapitāla samazināšana tiks veikta, lai uzlabotu "Valmieras stikla šķiedras" kapitalizāciju, samazinot uzkrātos zaudējumus 31 074 166,5 eiro apmērā.

"Valmieras stikla šķiedras" pamatkapitāls pirms samazināšanas ir 33 464 487 eiro, kas ir sadalīts 23 903 205 uzrādītāja akcijās ar nominālvērtību 1,4 eiro. Pamatkapitāls tiks samazināts par 31 074 166,5 eiro – līdz 2 390 320,5 eiro.

Pamatkapitāla samazināšanas rezultātā katras uzrādītāja akcijas nominālvērtība tiks samazināta par 1,3 eiro, un pēc pamatkapitāla samazināšanas katras uzrādītāja akcijas nominālvērtība būs 0,1 eiro. Akciju skaits paliks nemainīgs.

Atbilstoši piektdien publiskotajai informācijai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" kreditori, kuri vēlas saņemt nodrošinājumu, pieteikumus var iesniegt mēneša laikā.

Tāpat uzņēmuma akcionāri pārvēlējuši "Valmieras stikla šķiedras" padomi, kurā vairs nestrādās Andris Oskars Brutāns, bet viņa vietā iecelts Igs Lambērs Žakmins. Padomē atkārtoti pārvēlēti Ians Džefrijs Bērdžess, Pīters Džons Bentlijs, Alvaro Luiss Estebans Belsuss un Štefans Aleksanders Preiss-Daimlers. Padomes locekļiem netiek noteikta atlīdzība par pienākumu pildīšanu.

Atbilstoši akcionāru lēmumam atcelti arī uzņēmuma revīzijas komitejas locekļi un izbeigta revīzijas komitejas darbība.

Savukārt par revidentu 2021. gada pārskata revīzijai akcionāri ievēlējuši SIA "PricewaterhouseCoopers", nosakot, ka revidenta atlīdzība par 2021. gada pārskata revīzijas veikšanu nevar pārsniegt 50 000 eiro.

Jau ziņots, ka "Valmieras stikla šķiedras" akcijas 18. jūnijā izslēdza no biržas "Nasdaq Riga", jo "Valmieras stikla šķiedras" akcionāri 29. martā ārkārtas sapulcē ar nepieciešamo balsu vairākumu atbalstīja kompānijas akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Tāpat vēstīts, ka šogad februārī Luksemburgas fonds "Duke" iegādājās "Valmieras stikla šķiedras" akciju kontrolpaketi, bet pēc akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma noslēgšanās maijā "Duke" īpašumā ir 84,07% uzņēmuma akciju.

"Duke" ir "Warwick" alternatīvo ieguldījumu fonda "European Opportunities Fund III LP", kuru pārvalda "Warwick Capital Partners LLP", Luksemburgas meitasuzņēmums. "Warwick" ir Londonā bāzēts ieguldījumu pārvaldnieks, kas darbību koncentrē uz Eiropas "special situations" jeb īpašos apstākļos nokļuvušiem uzņēmumiem, un tā pārvaldīto fondu pārvaldībā esošie aktīvi pārsniedz divus miljardus eiro.

2020. gadā "Valmieras stikla šķiedras" koncerna apgrozījums bija 95,84 miljoni eiro, kas ir par 3,3% mazāk nekā 2019. gadā, bet grupas zaudējumi no turpinātajām darbībām veidoja 2,26 miljonus eiro. Vienlaikus pašas "Valmieras stikla šķiedras" apgrozījums pērn bija 83,206 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi veidoja 3,475 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!