Foto: V-EGO publicitātes attēls

Klimata pārmaiņas, cilvēku skaits, ražošanas izmaksas un patērētāju ētiskie apsvērumi ir daži no iemesliem, kas lielākajiem pasaules pārtikas ražotājiem liek raudzīties vegānisko pārtikas produktu virzienā. Tendences un ekspertu prognozes liecina, ka cilvēku, kas izvēlas dzīvnieku valsts produktus vismaz daļēji aizstāt ar augu pasaulē rodamajām alternatīvām, skaits tikai augs, piemēram, Ķīna apņēmusies gaļas patēriņu līdz 2030. gadam samazināt uz pusi. Arī Latvijai šīs tendences neiet secen, un aizvadītajos gados ir radušies uzņēmumi, kas izstrādā augu valstī balstītu pārtiku. Šajā vilcienā lēnām un piesardzīgi ielēkt cenšas arī tradicionālie piena un gaļas uzņēmumi.

Investīciju tendences, lielo kompāniju jaunās produktu līnijas un ekspertu prognozes liecina, ka cilvēku, kas izvēlas dzīvnieku valsts produktus vismaz daļēji aizstāt ar augu pasaulē rodamajām alternatīvām, skaits tikai augs, piemēram, Ķīna apņēmusies gaļas patēriņu līdz 2030. gadam samazināt uz pusi. 

Arī Latvijai šīs tendences neiet secen, un aizvadītajos gados ir radušies uzņēmumi, kas izstrādā augu valstī balstītu pārtiku. Šajā vilcienā lēnām, jo pagaidām pie mums tirgus ir salīdzinoši neliels, piesardzīgi ielēkt cenšas arī tradicionālie piena un gaļas uzņēmumi. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!