Foto: DELFI

Vēja parku attīstītājs Latvijā "Eolus" šogad uzvarēja tiesvedībā pret Tukuma pašvaldību par iespēju būvēt novadā "Pienava Wind" vēja parku. Tas ir precedents mūsu valstī. Intervijā portālam "Delfi Bizness" "Eolus" vadītājs Gatis Galviņš atklāj Zviedrijas kapitāla uzņēmuma plānus Latvijā, vērtē vēja parku ietekmi uz elektrības cenu, kā arī steigā plānotās izmaiņas normatīvajos aktos, dažas no tām nosaucot par brāķi. "Mēs tiesājāmies trīs gadus, un šo gadu laikā, ņemot vērā parka potenciāli saražoto elektrību, Latvija nebūtu Krievijai 120 miljonus eiro par gāzi samaksājusi."

"Latvenergo" un "Enefit" vēlas savus vēja parkus izbūvēt mežos, attiecīgi sadarbībā ar "Latvijas Valsts mežiem" un "Södra Latvia". Kā vērtējat šo risinājumu?

Princips būvēt mežos – tas ir diskutabls jautājums. Mežos ir lielāka bioloģiskā daudzveidība, neizdošanās faktors ir daudz lielāks. Mums pašiem no visiem mežu projektiem cerīgs izskatās tikai Dundagas projekts, Dienvidkurzemes novadā pagaidām ornitologu atzinumi ir pozitīvi, bet no vairākiem projektiem mums ir nācies atteikties.

Un te atkal ir jautājums par izmaiņām IVN – kas notiks, ja atklās kādu retu putnu, kad turbīnu sāks jau izbūvēt. Atbildes nav. Mēs tieši putnu dēļ esam atteikušies no vairākām vietām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!