Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis noliedz, ka būtu saņemis darba piedāvājumu Ukrainā.

Kravalis trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzīmēja, ka Ukraina šobrīd ir sarežģītā situācijā un tai ir nepieciešama Eiropas Savienības valstu palīdzība. "Ukrainas orientācija uz integrāciju Eiropas Savienībā, protams, uzliek kopumā valstij zināmas saistības attiecībā uz strukturālajām reformām, tajā skaitā Ukrainas ieņēmumu dienests domā par to, kā optimizēt darbu. Taču no Ukrainas nevienu konkrētu piedāvājumu saņēmis neesmu un, cik zinu, lai izbeigtu šīs spekulācijas, Ministru kabinets ir apstiprinājis gan jaunu ieņēmumu dienesta vadītāju, gan muitas vadītāju," teica Kravalis.

Viņš gan arī piebilda, ka Ukrainas speciālisti ir uzrunājuši Latvijas ekspertus, lai dalītos pieredzē. "Mēs, protams, atbalstīsim Ukrainu, ja viņi izteiks tādu velmi. Es arī esmu bijis [Ukrainā] un piedāvājis gan ekspertus, gan pieredzi, bet, protams, runa nav par to, ka es varētu braukt un vadīt Ukrainas dienestu," teica VID Muitas pārvaldes direktors.

VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa aģentūrai BNS atgādināja, ka Kravalis marta sākumā devās darba vizītē uz Ukrainu, lai apspriestu aktuālos jautājumus par iespējamo Latvijas palīdzību Ukrainai muitas jomā. "Ukrainai virzībā uz integrāciju Eiropas Savienībā ir būtisks citu Eiropas Savienības valstu atbalsts, tāpēc tika uzrunāta gan Latvijas nodokļu un muitas administrācija, gan arī Lietuvas un Igaunijas administrācijas, lai mēs dalītos savā nesenajā pieredzē saistībā ar integrāciju Eiropas Savienībā," teica Augstkalne-Jaunbērziņa.

Viņa uzsvēra, ka VID gatavs sniegt atbalstu Ukrainas kolēģiem, ja viņi izteiks tādu vēlmi, tomēr Kravalis nav saņēmis konkrētu piedāvājumu un patlaban nav aktuāls jautājums par to, ka viņš varētu doties uz Ukrainu, lai vadītu vietējo muitas dienestu.

Iepriekš finanšu ministrs Jānis Reirs aģentūrai BNS apstiprināja, ka Kravalis tiek virzīts kā iespējamais kandidāts uz Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatu.

Ministrs informēja, ka Ukrainas valdības pārstāvji ir viņu uzrunājuši ar lūgumu ieteikt Latvijas kandidatūru Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam un pēc konsultācijām ar VID vadītāju Ināru Pētersoni šim amatam kā iespējamo kandidātu nolemts virzīt Kravali.

Kravalis VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, kā arī Muitas pārvaldes direktora amatā strādā kopš 2010.gada.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!