Kanādas aviokompānijas "Bombardier" jaunā lidmašīna "CSeries", kas papildinās Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" floti, piektdien, veicot testa lidojumu, nosēdusies arī starptautiskajā lidostā "Rīga".

Kā piektdien apliecināja kompānijas pārstāvji, Latvijas lidsabiedrība "Bombardier" lidmašīnas saņems nākamā gada septembrī vai oktobrī.

"Tas, kurā mēnesī tieši "airBaltic" saņems lidmašīnas, tas ir atkarīgs no Latvijas kompānijas," Rīgā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, sacīja "Bombardier" "CSeries" lidmašīnu programmas viceprezidents Robs Devārs.

Kā portālam "Delfi" komentēja Devārs, "CSeries" krietni atšķiras no kompānijas iepriekšējiem lidaparātiem. "Ja apskatīsiet lidmašīnu, redzēsiet, ka krēsli ir nedaudz platāki, kājām nedaudz vairāk vietas, lidmašīnas salons ir augstāks. Pētījumi rāda, ka mūsdienās cilvēki kļūst lielāki, ir nepieciešams vairāk vietas," sacīja Devārs.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai Kanādas kompānija uzticas "airBaltic" solījumiem izpildīt līguma nosacījumus, Devārs lakoniski sacīja: "Mums nav pamata bažīties, ka līguma nosacījumi netiks izpildīti."


Kā ziņots, "CSeries" lidmašīnu izstrāde gan aizkavējusies par vairākiem gadiem un ievērojami pārsniegusi paredzētos izdevumus.

Oktobra sākumā tika pārtrauktas sarunas par iespējamu sadarbību starp Eiropas aviobūves kompāniju "Airbus" un Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražotāju "Bombardier". Iepriekš medijos izskanējusī informācija liecina, ka šajās pārrunās apspriesta "Airbus" interese piedalīties "Bombardier CSeries" lidmašīnu izstrādē apmaiņā pret kontrolējošu akciju daļu Kanādas uzņēmumā.

Kā ziņots, 2012.gada 20.decembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" noslēdza sākotnējo pasūtījuma līgumu ar "Bombardier" par desmit "CSeries 300" lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas. Savukārt 2014.gada jūlijā Farnboro Starptautiskajā aviācijas izstādē "airBaltic" izziņoja vēl trīs lidmašīnu iegādi.

Sākotnēji bija plānots, ka pirmās lidmašīnas tiks saņemtas šī gada beigās, vēlāk šo termiņu pārceļot uz 2016.gada otro pusi saistībā ar lidmašīnu izstrādes termiņu kavēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!