Finanšu ministrija (FM) un Valsts ieņēmumu dienests (VID) piektdien, 5.decembrī atklājusi informatīvi sociālo kampaņu “Dots devējam atdodas”. Kampaņas izaicinājums -veicināt vienu no Latvijas iedzīvotāju pamatpienākumiem – godprātīgu nodokļu nomaksu, portālu "Delfi" informēja kampaņas organizatori.

Kampaņas autori iecerējuši mainīt sabiedrības domāšanas veidu un attieksmi, paaugstinot iedzīvotāju izpratni par godprātīgas nodokļu nomaksas nozīmīgumu valsts ilgtermiņa attīstībai un iedzīvotāju labklājības nodrošināšanai.

"Ikviena pilsoņa un arī savas valsts patriota pienākums ir godprātīgi nomaksāt nodokļus, jo tie nonāk mūsu iedzīvotāju maciņos un tiek novirzīti visas sabiedrības vajadzībām. Tomēr, lai lauztu stereotipus par nodokļu nomaksu, visa pamatā ir mūsu attieksmes maiņa un izpratne par godprātīgas un savlaicīgas nodokļu nomaksas nozīmi. Saprotot, ka dots devējam atdodas, varam stiprināt mūsu valsts nodokļu politiku," norāda finanšu ministrs Jānis Reirs.

"Esam nonākuši pie apziņas, ka sabiedrībai nepietiekami tiek skaidrots, kur tiek tērēti nodokļi. Mums nepieciešams mainīt sabiedrības domāšanu un skaidrot, kādēļ ir tik svarīgi maksāt nodokļus, jo pretējā gadījumā mēs nevis attīstīsimies un dzīvosim labāk, bet tieši pretēji – dzīvosim sliktāk, ko nevēlas neviens", uzsver VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Rīgas Ekonomikas augstskolas docētājs Arnis Sauka atklāj, ka "ēnu ekonomika ir dinamiska parādība – vienu gadu rādītāji ir augstāki, citu tie ir zemāki. Taču mums jāatceras, ka mēs nevaram prasīt no valsts kaut ko, ja paši tai pretī neko nedodam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!