Foto: F64
Uzņēmums "Lattelecom" par vairāk nekā pusmiljonu latu ieviesīs vienotu ārlietu dienesta dokumentu vadības sistēmu, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā 2015.gadā.

Ārlietu ministrijas Preses centrā norādīja, ka slēgtajā konkursā "Lattelecom" bija vienīgais uzņēmums, kas iesniedza piedāvājumu. Līgumu plānots slēgt par 455 681 latu, taču, pieskaitot pievienotās vērtības nodokli, sistēmas uzlabošana izmaksās 551 374 latus.

Iepirkums sludināts, lai Ārlietu ministrijā un Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs izveidotu un ieviestu vienotu ārlietu dienesta dokumentu un procesu pārvaldības sistēmu, kas uzlabotu saziņu ar sabiedrību un veicinātu Latvijas un ārvalstu institūciju sadarbību.

Sistēmas izveidošana ārlietu dienestam palīdzēs gatavoties informācijas aprites un darba uzdevumu plūsmas pieaugumam Latvijas prezidentūras ES laikā 2015.gadā, norādīja ministrijā.

Vienlaikus ar sistēmu plānots ieviest arī e-pakalpojumus, tādējādi ļaujot ietaupīt līdzekļus.

Sistēma tiks veidota tā, lai to būtu iespējams viegli un efektīvi paplašināt, kā arī operatīvi veikt nepieciešamās izmaiņas gan iekšējās informācijas plūsmu procesos, gan arī piedāvājot jaunus pakalpojumus sabiedrībai.

Izvēlētais risinājums tiks balstīts uz modernām metodēm, kas neprasa apjomīgus programmēšanas darbus, bet to būs iespējams pielāgot un nepieciešamības gadījumā izmainīt bez būtisku valsts budžeta līdzekļu ieguldīšanas.

Slēgta iepirkuma procedūra tika izvēlēta, jo konkursa dokumentācija satur informāciju, kas klasificējama kā valsts noslēpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!