Foto: DELFI

Vērienīgā vilcienu iepirkuma uzvarētājs Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA" (CAF) līdz šim nav saņēmusi oficiālu informāciju par iecerētajiem iepirkuma līguma grozījumiem un ir neizpratnē par AS "Pasažieru vilciens" (PV) jaunās valdes un arī citu atbildīgo iestāžu komunikāciju stilu, portālu "Delfi" informēja CAF pārstāve Liene Krīvena.

Viņa akcentē, ka kopš jaunās PV valdes iecelšanas CAF rīcībā par vilcienu iepirkumu ir bijusi pieejama vien tā informācija, kas publicēta plašsaziņas līdzekļos. "Kopš masu medijos tiek atspoguļotas diskusijas par iespējamiem līguma grozījumiem, nedz PV, nedz citas iesaistītās Latvijas iestādes vai amatpersonas ar CAF nav sazinājušās," paziņojumā presei norāda CAF pārstāve.

Viņa uzsver, ka CAF nav saņēmis atbildes uz vairākkārtīgi PV sūtītām vēstulēm, izņemot par jauno PV pārstāvi. "Līdz pat šim brīdim pie CAF neviens nav vērsies nedz, lai informētu par notiekošo, nedz ar priekšlikumiem tikties," apgalvo CAF, paužot neizpratni par PV valdes un Latvijas atbildīgo iestāžu īstenoto komunikācijas stilu vilcienu iepirkuma projektā.

Jau vēstīts, ka pēc Eiropas Komisijas iebildēm pret pavasarī noslēgto vilcienu iepirkuma līgumu jaunā PV valde solīja izstrādāt priekšlikumus līguma grozījumiem. Noslēgtajā līgumā bija paredzēts iestrādāt tādus nosacījumus, kas ļautu saņemt ES fondu finansējumu vilcienu iegādes darījumam.

PV aprīļa sākumā parakstīja līgumu ar jauno elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkuma konkursa uzvarētāju - spāņu kompāniju CAF, un saskaņā ar konkursa nolikumu līdz 2015.gada beigām pilnībā tiks nomainīti elektrovilcieni un trešdaļa dīzeļvilcienu parka.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljoni latu, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!