Foto: LETA

Par kukuļdošanu tiesājamā Finanšu ministrijas ierēdņa Vladimira Vaškeviča laulātā draudzene Ināra Vilkaste, kas pati apsūdzēta kukuļdošanā, Jūrmalā iecerējusi attīstīt 21 miljonu eiro (aptuveni 14, 7 miljonus latu) vērtu daudzfunkcionālu kompleksu, kurā galvenais akcents tiks likts uz veselības tūrismu.

Paziņojumā presei norādīts, ka kompānija "Real Estate Expert", kuras padomes priekšsēdētāja ir Vilkaste, vērienīgo kompleksu būvēs pie Lielupes tilta, iepretim "Līvu akvaparkam".

Projekts paredz uz gandrīz 11 tūkstošus kvadrātmetru liela zemes gabala būvēt viesnīcu ar 102 numuriņiem un pazemes autostāvvietu 143 automašīnām. Viesnīcas apartamenti aizņemšot teju 11 tūkstošus kvadrātmetru, bet komerclietojuma un medicīnas centra telpas - vēl 9609 kvadrātmetrus.

Darbs pie šī projekta aizsāks jau 2007. gadā, taču ekonomiskās krīzes dēļ tas iesaldēts. Tagad investoru interese par ieguldījumiem šajā projektā esot atjaunojusies, norādījusi Vilkaste.

Patlaban esot atrasts finansējums projekta pirmās kārtas īstenošanai un jau uzbūvēti pamati, kā arī pazemes autostāvvieta.

Vilkaste un vairākas bijušās Rīgas domes amatpersonas, tostarp bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams un viņa kādreizējais vietnieks Pēteris Strancis ir apsūdzēti tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā.

Vilkaste tiek apsūdzēta par kukuļa došanu, lai panāktu teritorijas plānojuma izmaiņas īpašumam Mežaparkā, Rusova ielā 1.

Apsūdzētie jau atzīti par vainīgiem divās tiesu instancēs, taču spriedums ir pārsūdzēts Augstākās tiesas senātā.

Cenšoties panākt sev labvēlīgu noskaņojumu, Vilkaste mobilizējusi arī atbalstītājus ārvalstīs. Austrijas galvaspilsētā Vīnē bāzētās organizācijas "Justice for Inara" priekšgalā ir bijušais Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Valters Švimmers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!