Foto: Publicitātes attēli
Pie Rīgas robežas blakus "Ikea"veikalam tuvākajos gados ir plānots uzbūvēt jaunu tirdzniecības un izklaides centru. Par to ekskluzīvā intervijā portālam "rus.delfi.lv" pastāstīja uzņēmuma "VPH Latvia", kas atbild par projekta attīstīšanu, direktors Juris Barkāns.

Saskaņā ar esošajiem plāniem Dreiliņos, Stopiņu novadā, blakus "Ikea" pie Rīgas robežas plānots uzbūvēt tirdzniecības centru 60 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Tajā atradīsies arī ēdināšanas zona ar kafejnīcām un restorāniem un izklaižu centrs.

Tirdzniecības centrs orientēsies uz mājas un dzīvesstila preču tirdzniecību, kuras nevar nopirkt "Ikea". Tajā nav plānots atvērt apģērbu un apavu veikalus, toties būs atsevišķa ēka ar dārza precēm un augiem. Tāpat kompleksā, iespējams, tiks paredzētas biroju telpas apmēram divu tūkstošu kvadrātmetru platībā. Pie tirdzniecības centra būs autostāvvieta, paredzēta apmēram 200 spēkratiem. Barkāns izvairījās atbildēt, kādi tieši veikali un enkurnomnieki strādās tirdzniecības centrā.

Pēc "VPH Latvia" pārstāvja teiktā, tirdzniecības centrs būs orientēts uz to, lai cilvēki, tai skaitā arī ģimenes, varētu atbraukt uz centru un pavadīt tajā visu dienu, ja ir vēlēšanās.

Barkāns papildināja, ka, ja tiks apstiprināts teritorijas detālplānojums un saņemta būvniecības atļauja, būvdarbi varētu tikt uzsākti jau 2019. gada rudenī un pabeigti – 2020. gada oktobrī-novembrī. Investīciju summa, kas nepieciešama projekta realizācijai, netiek nosaukta. Sīkāku informāciju projekta attīstītājs plāno sniegt šā gada vasarā.

Jaunā tirdzniecības centra oficiālā adrese ir Smaidu iela 18, Dreiliņi. Uzskatāmi tā atrašanās vietu parāda "stopini.lv" pieejamās kartes un shēmas (skat. zemāk).

Plašāka informācija par būvniecības ieceri ir atrodama šeit.

Formāli projekta attīstītājs ir Latvijas uzņēmums "Riga Retail Park". Tā patiesā labuma guvēji, pēc "Lursoft" datiem, ir Lietuvā dzīvojošais uzņēmējs no Kanādas Nabūrs Berijs Teodors (Nabuurs Barry Theodore) un kanādiešu uzņēmējs Torpijs Džeims Gerijs (Torpey James Gerry). Abi uzņēmēji kontrolē "VPH Latvia" darbību, kas attiecīgi ir lietuviešu uzņēmuma "VPH" meitas uzņēmums. "VPH" attīsta komercobjektus Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Piemēram, Latvijā "VPH" ir uzbūvējis tirdzniecības centru "Mežciems", kas uzsāka savu darbību 2014. gadā.

Šobrīd zemes gabals, kur tiek plānots uzbūvēt tirdzniecības centru, pieder Latvijas uzņēmumam "Verus Preadium Latvija", kas pieder islandiešiem, kam pieder arī "Ikea" ēka. Saskaņā ar Zemes grāmatā reģistrēto pirkšanas-pārdošanas līgumu, 2018. gadā šo zemes gabalu iegādājās "Riga Retail Park", tomēr zemes gabals saskaņā ar līguma nosacījumiem pāries pircēja īpašumā tikai pēc tam, kad stāsies spēkā detālplānojums un tiks nodalīts zemes gabals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!