Foto: LETA
Konkursa komisijas izvēlētais jaunais AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs pašreizējais AS "Rīgas siltums" vadītājs Āris Žīgurs uzskata, ka TEC-2 modernizācijas projekts noteikti jāattīsta. To viņš atzina intervijā biznesa portālam "Nozare.lv".

Viņš uzsvēra, ka abas "Latvenergo" termoelektrocentrāles ir un būs modernāko vidū Baltijas valstīs, tieši tāpēc projekts noteikti jāturpina.

Tāpat, pēc Žīgura domām, jaunas nelielas jaudas noteikti parādīsies atjaunojamo energoresursu sektorā, bet galvenokārt tas varētu notikt saistībā ar citām tautsaimniecības nozarēm - lauksaimniecību, kokapstrādi, kur ir iespējams iegūt siltumu no blakusproduktiem.

Par svarīgākajiem darbiem valdes priekšsēdētāja amatā viņš uzskata lielāko tehnoloģisko projektu turpināšanu, tostarp TEC-2 modernizāciju, kā arī aktīvu darbošanos brīvajā elektroenerģijas tirgū.

Žīgurs, kurš jaunajā amatā darbu varētu sākt aptuveni pēc mēneša, norādīja, ka vēl vēlas iepazīties ar "Latvenergo" kolektīvu, struktūrvienību vadītājiem, līdzšinējiem uzņēmuma attīstības plāniem.

Kā ziņots, enerģētikas eksperte Rīgas Tehniskās universitātes profesore Dagnija Blumberga "Nozare.lv" pauda viedokli, ka jaunajam "Latvenergo" vadītājam jāmēģina pārtraukt līgumu par TEC-2 otrās kārtas būvniecību. "Nevienam enerģijas lietotājam Latvijā šis TEC-2 nebūs izdevīgs, jo būs jāmaksā par jaudu, kas netiek izmantota. Tāpēc jāmēģina lauzt līgumu par tā būvniecību, arī sodas naudas par līguma laušanu nav pārāk lielas," uzskata Blumberga.

Jau ziņots, ka konkursa komisija par piemērotāko AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatam 5.oktobrī atzina līdzšinējo AS "Rīgas siltums" vadītāju Žīguru.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1965.gadā dzimušais Žīgurs par "Rīgas siltuma" prezidentu kļuva 1995.gadā, 2002.gadā šajā amatā iecelts atkārtoti.

Viņš beidzis Rīgas angļu ģimnāziju, tad apguvis inženiera mehāniķa profesiju, beidzis Rīgas Tehniskās universitātes Biznesa institūtu, iegūstot maģistra grādu biznesa vadībā, ieguvis inženierzinātņu doktora grādu enerģētikas nozarē.

Karjeru sācis, vadot Lauksaimniecības universitātes saimniecības daļu, no 1988.gada līdz 1991.gadam strādājis par prorektora vietnieku-galveno inženieri Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā (LLA), 1991.-1992.gadā bija Jelgavas pilsētas pašvaldības Komunālās saimniecības nodaļas galvenais inženieris, 1992.-1995. gadā ieņēma Rīgas pilsētas Centra rajona pašvaldības daļas vadītāja, izpilddirektora pirmā vietnieka amatu, bet no 1995.gada līdz 1996.gadam "Latvenergo" bija Termofikācijas pārvaldes komercdirektors.

Visu interviju ar Āri Žīguru lasiet biznesa portālā ''Nozare.lv'' sadaļā ''Viedokļi, intervijas''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!