Foto: PantherMedia/Scanpix
Pērn zivsaimniecības un zvejniecības jomā līderis bijis zvejnieku uzņēmums SIA "Verģi" ar 3,78 miljonu latu apgrozījumu, liecina SIA "Firmas.lv" un biznesa portāla "Nozare.lv" izdotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2012".

Vēl nozares uzņēmumu "Top 10" pirmajā trijniekā ir SIA "Baltreids" ar 3,74 miljonu latu apgrozījumu un SIA "BraDava" ar 2,59 miljonu latu apgrozījumu.

Tāpat "Top 10" iekļuvuši tādi uzņēmumi kā SIA "Batterfiša" ar 2,32 miljonu latu, SIA "5 B" ar 1,96 miljonu latu, SIA "Zvejnieku kompānija Grifs" ar 1,48 miljonu latu, SIA "Kursa" ar 1,16 miljonu latu, AS "Baltic Marine Fishing Company" ar 857 000 latu, SIA "Burinieki" ar 720 000 latu un SIA "Lat-Salmon" ar 681 000 latu lielu apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" teikts, ka viens no pagājušā gada pozitīvākajiem faktoriem ir pieprasījuma pieaugums eksporta tirgos, kas palielinājies līdz pat deficītam. Kopumā eksporta apjomi palielinājušies par 40% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, īpaši pieaugot pieprasījumam pēc zivju produkcijas ar pievienoto vērtību - konserviem, šprotēm, gataviem salātiem utt.

Savukārt nākamgad nozarei jākoncentrējas uz infrastruktūras uzlabošanu lielākajās zvejas ostās - Ventspilī un Liepājā - ar mērķi spēt operatīvi pieņemt ārvalstu kuģus. Tāpat, pateicoties nozīmīgu Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļu investīcijām, nozarei ir ļoti labas perspektīvas kļūt par ražošanas bāzi Rietumeiropas tirgiem.

Tāpat ļoti nozīmīga nozarei būs Eiropas kopējās zivsaimniecības politikas reformas īstenošana Latvijas interesēs, kā arī jaunās Eiropas Zivsaimniecības un jūrlietu regulas izstrāde.

Jau ziņots, ka klajā nācis "Latvijas biznesa gada pārskats 2012" - unikāls izdevums, kurā drukātā veidā apkopota informācija par uzņēmumiem, kas rada 95% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

Pārskatā apkopota informācija no uzņēmēju iesniegtajiem 2011.gada pārskatiem. Kopumā grāmatas drukātajā un interneta versijā publicēta informācija nozaru dalījumā par uzņēmumiem, kuru 2011.gada apgrozījums ir lielāks par 100 000 latu. Šādu uzņēmumu Latvijā ir virs 20 000, un kopējais šo uzņēmumu apgrozījums 2011.gadā bija virs 30 miljardiem latu, kas savukārt veido 95% no visa 2011.gada pārskatos uzrādītā apgrozījuma.

Apskatītajos uzņēmumos strādā vairāk nekā 485 000 darbinieku, kas saskaņā ar VID datiem ir 65% no kopējā darba ņēmēju skaita.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti apgrozījuma secībā - "Top 10" uzņēmumi 17 industrijās, "Top 25-50" uzņēmumi 63 virsnozarēs un visi uzņēmumi 472 nozarēs.

Grāmatas tirāža ir 20 000 eksemplāru, tā tiks izplatīta bez maksas vidējo un lielo uzņēmumu vadītājiem, nozaru līderiem, nozaru asociācijām, valsts iestādēm un citiem. Grāmatā iekļautie nozaru uzņēmumu topi būs pieejami elektroniski "Firmas.lv" un LETA biznesa portāla "Nozare.lv" klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!