Foto: Publicitātes attēli
Eiropas Komisija saskaņojusi Ministru kabineta noteikumus par Covid-19 skarto tūrisma nozares saimnieciskās darbības veicēju atbalsta piešķiršanas kārtību, kas paredz atbalstu viesnīcām, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Grozījuma tika iesniegti Eiropas Komisijā izvērtēšanai par komercdarbības atbalsta saderību ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu. Eiropas Komisija ir reģistrējusi šos valsts atbalsta pasākuma grozījumus, pabeigusi izvērtēšanu un secinājusi, ka plānotais atbalsts ir saderīgs ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu.

Līdz ar to nākamajā dienā pēc oficiālā paziņojuma publicēšanas datuma stājas spēkā šie noteikumi.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets novembra sākumā atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu par 4 746 290 eiro novirzīšanu atbalstam viesnīcām operacionālo izmaksu segšanai, tostarp darbinieku atalgojuma izmaksai, komunālo maksājumu un dažādu citu maksājumu segšanai. Prognozējams, ka atbalstu varētu saņemt aptuveni 200 viesnīcas Latvijā, tādējādi vienam pieteicējam varētu piešķirt vidēji 23 731 eiro. Atbalsts uzņēmējiem būs pieejams līdz 2021. gada jūnijam.

Atbalsts uzņēmējiem būs pieejams pēc atbalsta saskaņošanas Eiropas Komisijā. Indikatīvi pieteikumu pieņemšanu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsāks novembra beigās vai decembra sākumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!