Foto: LETA
2012.gada valsts budžets nav attīstības budžets, bet vienkārši matemātiski izrēķināts pasākumu savienojums, atzina Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

"Pēc tās informācija, ko esam saņēmuši par valsts budžetu 2012.gadam, mēs to nevērtējam īpaši augstu. Protams, var jau atsaukties uz to, ka bija ārkārtas vēlēšanas un tāpēc nesanāca, bet tas nav attīstības budžets, tas nav veidots atbilstoši tam, par ko tika runāts, proti, par reformām," pastāstīja Krīgers.

Viņš uzsvēra, ka budžetā atkal ir tīri matemātiski ņemti dažādi pasākumi, salikti kopā un izrēķināts konsolidējamais apmērs, kas ir nepieciešams, īpaši nedomājot par to, vai tas īstermiņā vai ilgtermiņā atstās iespaidu uz tautsaimniecību kopumā vai uz atsevišķām nozarēm. "Tas ir vienkārši matemātiski izrēķināts pasākumu savienojums," secināja LBAS priekšsēdētājs.

"Mēs gribējām, lai šis budžets balstītos uz strukturālajām reformām, lai mēs varētu runāt par Latvijas attīstību, par prognozējamību. Mēs jau sen vēlamies redzēt vidēja termiņa budžetu, kas būtu vismaz triju gadu perspektīvā, un, lai nav tā, ka ik gadu ir satraukums, kas notiek ar naudām. Diemžēl valdība ir gājusi vienkāršāko ceļu," norādīja Krīgers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!