Foto: F64

Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Finanšu ministrijas lūgumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu Valsts ieņēmumu dienestam (VID), lai nodrošinātu samaksu par darbinieku virsstundām.

Valstī ārkārtējās situācijas laikā tiek pastiprināti dažāda veida ierobežojumi, kas kopumā kavē tautsaimniecības attīstību un ekonomikas atveseļošanos, kā rezultātā saņemto iesniegumu skaits par atbalstu izmaksu nepārtraukti pieaug. Lai VID 2021 .gadā turpinātu nodrošināt lēmumu pieņemšanu un atbalstu izmaksu, ievērojot normatīvajos aktos noteiktos atbalstu izmaksas termiņus, VID nodarbinātie strādā virsstundu darbu.

2021. gada janvārī un februārī virsstundu darbu veica 245 VID nodarbinātie un, nodrošinot atbalsta pasākumu izmaksu, nostrādāja 3338 virsstundas, kas kopumā izmaksāja 76 998,3 eiro (samaksa par virsstundu darbu un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas).

Salīdzinot saņemto iesniegumu par atbalsta pasākumu sniegšanu Covid-19 krīzes apstākļos skaitu no 2020. gada 1. decembra līdz 2021. gada 28. februārim, ir vērojams būtisks saņemto iesniegumu skaita pieaugums, skaidro FM.

Tā kā saņemto iesniegumu skaits par atbalstu izmaksu nepārtraukti pieaug un atbalsta pasākumu sniegšanas termiņš šobrīd ir noteikts līdz 2021. gada jūnijam, VID nodarbinātajiem būs nepieciešams turpināt veikt darbu virs normālā darba laika, lai nodrošinātu atbalstu izmaksu normatīvajos aktos noteiktajā termiņā. Papildus jau VID nodarbināto nostrādātajām 3338 virsstundām (2021. gada janvārī 1618,5 un februārī 1719,50), arī turpmākajā laika periodā no 2021. gada marta līdz 2021. gada jūnijam ir prognozējamas 6676 virsstundas, kuru izmaksas nav iespējams segt esošā atlīdzības budžeta ietvaros.

Periodā no marta līdz jūnijam prognozētais nepieciešamais papildu finansējums ir 154 000 eiro apmērā. Ņemot vērā, ka VID piešķirtie budžeta līdzekļi nav pietiekami, lai nodrošinātu virsstundu darba samaksu VID nodarbinātajiem, VID ir nepieciešams papildu finansējums 76 999 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!