Foto: LETA

Izskatot šā gada budžeta grozījumus Saeimā, visi līdzekļu pieprasījumi tiks vērtēti vienlīdz kritiski, aģentūrai BNS pastāstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Viņaprāt, Saeima, skatot šā gada budžeta grozījumus, nemēģinās palielināt izdevumus. "Domāju, ka Saeima nemēģinās palielināt izdevumus šā gada budžeta grozījumos, jo ekonomiskā situācija pasaulē nav pārāk spīdoša un šis sabremzējums var atsaukties uz Latviju un tās ieņēmumiem," sacīja Reirs un apliecināja, ka Saeima, pieņemot budžeta grozījumus, rīkosies atbildīgi.

Tāpat viņš norādīja, ka pašlaik nav zināms, par kurām pozīcijām Saeimā varētu rasties vislielākās diskusijas. "Pagaidām nav zināms, par kurām pozīcijām varētu rasties vislielākās diskusijas, jo lielākā daļa deputātu ir atvaļinājumos, un vienlīdz kritiski tiks izvērtēti visi ministriju prasījumi," paskaidroja Reirs.

Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs atzina, ka pašlaik ir neskaidrības par 10 miljonu latu piešķiršanu Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai. "Pašlaik ir neskaidrības par 10 miljonu latu piešķiršanu Stradiņa slimnīcai. Jautājums ir par to, kāpēc vienai slimnīcai parādu dzēšanai finansējums tiek piešķirts, lai gan līdzīgā situācijā ir vairākas slimnīcas. Tāpat gribētu redzēt vīziju par to, kas notiks ar citu slimnīcu parādiem," teica Reirs.

Viņš arī uzsvēra, ka šā gada budžeta grozījumus paredzēts apstiprināt līdz 13.septembrim.

Jau ziņots, ka valdība piektdien ārkārtas sēdē panāca galīgo vienošanos par šā gada valsts budžeta grozījumiem pirms to sūtīšanas uz Saeimu.

Budžeta grozījumi paredz valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus noteikt 4,775 miljardu latu apmērā, bet izdevumus – 4,864 miljardu latu apmērā. Tādējādi, salīdzinot ar iepriekš apstiprināto, ieņēmumus plānots palielināt par 251,3 miljoniem latu, bet izdevumus – par 219,4 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!