Foto: Publicitātes foto
Elektroniskie paraksti nu jau kļuvuši par ikdienu daudzu uzņēmumu nodaļās – to lieto gan personālvadības speciālisti, gan juridiskās nodaļas darbinieki un iepircēji. Taču kāds labums no elektroniskās parakstīšanās ir pārdevējiem? Novērojumi liecina, ka elektroniskie paraksti visbiežāk tiek izmantoti pārdošanas procesu noslēguma posmos, piemēram, jau pēc darījuma slēgšanas. Taču šo pieeju ir iespējams mainīt un elektronisko parakstīšanos izmantot jau pārdošanas cikla sākumā.

Saskaņā ar "HubSpot" pētījumu "State of Inbound" 27% pārdevēju ikdienā patērē ļoti daudz laika dažādu datu ievadīšanā tā vietā, lai pievērstos saviem tiešajiem darba pienākumiem – pārdošanai. Tāda dokumentu aprite, kas prasa tik daudz laika, ir tikpat neefektīva kā pārmērīga sociālo tīklu patērēšana. Tāpēc ir steidzami nepieciešamas pārmaiņas.

  • Ātrāka darījuma noslēgšana. Ja ir pieejams elektroniskais paraksts, vairs nav nepieciešams tērēt laiku, parakstot dažādus dokumentus ar roku, sūtot tos e-pastā vai nogādājot klientam ar kurjeru. Elektroniskā paraksta izmantošana ļauj vairāk koncentrēties uz rezultātu un ātrāk noslēgt darījumu.
  • Mazāk izmaksu. Digitālo risinājumu ieviešana ļauj ietaupīt izmaksas. Elektroniskā paraksta gadījumā tās ir izmaksas par papīru, druku un pasta pakalpojumiem, ceļa izdevumi un darbinieku patērētais laiks parakstīšanās organizēšanā. Šāda pieeja paaugstinās arī uzņēmuma efektivitāti – dokumenti tiks parakstīti daudz ātrāk un operatīvāk.
  • Labāka klientu pieredze. Lielās papīru kaudzes un sarežģītā dokumentu aprite bieži vien rada problēmas ne vien pārdevējiem, bet arī pircējiem. Izmantojot elektronisko parakstīšanos, tiek atvieglots līgumu parakstīšanas process. Tas būs ātri, ērti, un klienti to novērtēs.
  • Vairs nekādu dokumentu kaudžu. Izmantojot digitālo risinājumu, dokumentus iespējams droši glabāt, kā arī strukturēt sev ērtā veidā.

Elektroniski parakstīt iespējams visu – dokumentus, priekšlikumus, piedāvājumus, pasūtījumus, klientu un finanšu līgumus, pārdošanas kvītis, rēķinus utml. Izdarot izvēli par labu elektroniskās parakstīšanās ieviešanai, ir vērts apsvērt "Dokobit" portāla izmantošanu šim mērķim. Te darījumus iespējams noslēgt dažu minūšu laikā. Turklāt "Dokobit" portālā dokumenti nepazudīs un būs iespēja izsekot, kurš dokumentu jau parakstījis, bet kura paraksts vēl pietrūkst.

Kā to darīt? Reģistrējies vai pieslēdzies "Dokobit" portālam, augšupielādē dokumentu un pievieno tam visu personu e-pasta adreses, kuru paraksts ir nepieciešams. Ņem vērā, ka Tev vairs nebūs jāatgādina iesaistītajām pusēm par dokumentu – "Dokobit" portāls atgādinājumus par parakstīšanu nosūtīs automātiski. Pēc tam iespējams viegli izsekot dokumenta statusam un pārskatīt iesaistīto pušu veiktās darbības.

Pārtrauc tērēt laiku klientu parakstu vākšanai, sāc pārdot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!