Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar pētījumiem 66% dažādu pakalpojumu saņēmēju uzskata, ka uzņēmuma spēja novērtēt klienta laiku ir lielākā vērtība apkalpošanas procesā.1 Saskaņā ar PwC pētījumu datiem2, 43% klientu pat ir gatavi maksāt vairāk par to, lai pakalpojums būtu ērtāks. 42% būtu gatavi piemaksāt par draudzīgu attieksmi.

Savukārt 33% klientu apkalpošanas speciālisti uzskata, ka viņu uzņēmumi nav pārāk efektīvi, lai ātri apkalpotu savus klientus3, un 46% uzsver – lielākais izaicinājums ir tas, ka visam nepietiek laika4. Citā pētījumā pat minēts, ka 82% pakalpojumu sniedzēju, kas pieņem lēmumus par uzņēmuma pakalpojuma sniegšanas procesiem, uzskata – uzņēmumam ir jāmainās, lai tas saglabātu savu konkurētspēju.5

Klientu apkalpošana ir ļoti svarīga, jo tā veido priekšstatu par uzņēmuma zīmolu. Izcila klientu apkalpošana palīdz uzņēmumiem ātri un vienkārši atrisināt dažādus klientu izaicinājumus, kā arī piepārdot produktus vai pakalpojumus, jo klients kļūst lojāls. Tāpēc ir īpaši svarīgi izvērtēt katru posmu klienta ceļā, lai pārliecinātos, ka process ir intuitīvs un vienkāršs. Klients nevēlas gaidīt. Viņš grib ātru un operatīvu reakciju, atbildi un rīcību.

Pakalpojumu sniedzējam būtisku atbalstu šajā situācijā var nodrošināt tehnoloģiski risinājumi. Taču tehnoloģijai vienmēr ir jābūt darba kārtībā – arī to klients sagaida. Tehnoloģijai ir jānodrošina atbilstoša lietotāja pieredze un procesu automatizācija. Tāpēc, piemēram, parastās fiziskās parakstīšanās vietā var izmantot elektronisko dokumentu parakstīšanu.

Kādos gadījumos ir vajadzīgs klienta paraksts?

  • Klients piesakās jaunam pakalpojumam – nepieciešams parakstīt līgumu un, iespējams, arī citus dokumentus, ko var izdarīt attālināti un elektroniski Dokobit portālā.
  • Rēķini un pavadzīmes – paraksts var tikt noformēts elektroniski, kas šobrīd ir ne vien ērtāk, bet arī drošāk.
  • Atgriešanas dokumenti – nav nepieciešama fiziska dokumentu pārvietošana, parakstīšanās var notikt digitālajā vidē.

Ja visi šie procesi notiek digitāli un attālināti, pakalpojuma sniedzējam tas, pirmkārt, nozīmē labāku un ērtāku sadarbības pieredzi klientam. Ja digitālie procesi tiek organizēti Dokobit portālā, tad pašam pakalpojumu sniedzējam iespējams ērti organizēt darba plūsmu nosakot, kuri darbinieki un kad parakstīs kādus dokumentus. Dokobit arī iespējams integrēt jau esošajā klientu vadības sistēmā.

Ļauj tehnoloģijām darīt darbu, kas klienta acīs paaugstinās Tava zīmola vērtību!

1. "Forrester" pētījums "2018 Customer Service Trends: How Operations Become Faster, Cheaper — And Yet, More Human"

2. PwC pētījums "Experience is everything: Here's how to get it right"

3. "Walker" pētījums "Customers 2020: A Progress Report",

4. "Hubspot" pētījums "The State of Customer Service in 2019",

5. "Salesforce" pētījums "State of Service"

Izmēģini Dokobit bez maksas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!