Foto: Publicitātes foto

Par fizisko aktivitāšu nozīmi gan fiziskās, gan garīgās veselības uzturēšanā šaubu nav, taču nu, kad visā pasaulē ieviestie drošības pasākumi uz laiku ir apturējuši publisku vietu darbību un pasākumu rīkošanu, ikdienas kustības ir būtiski ierobežotas. Slēgtas ir sporta zāles, peldbaseini, nenotiek nodarbības, un tas nozīmē, ka par nepieciešamo kustību daudzumu katram ir jāgādā pašam. Tiesa, ņemot palīgā dažādas viedierīces, tas nebūt nav tik sarežģīti, tāpēc “Huawei” sniedz lietderīgus padomus, kā nekļūt par hronisku “dīvāna operatoru”.

Regulāra fiziskā slodze ir pamats gan fiziskajai veselībai, gan arī nervu sistēmas stabilitātei un sekmīgai prāta darbībai, kas jo svarīgi šajā trauksmainajā laikā, kad cilvēki spiesti palikt mājās vairāk, nekā gribētos, bet situācija pasaulē neprognozējami mainās ik dienu. Lai saglabātu līdzsvaru starp ikdienas pienākumiem darbā un ģimenē, kas jāpilda neierastā veidā un bieži vien saspringtos apstākļos, svarīgi izbrīvēt laiku pašam sev, izkustoties un parūpējoties par savu ķermeni.

Vai tās būtu garas pastaigas, vingrošana mājās uz paklājiņa, riteņbraukšana, svaru bumbu un hanteļu cilāšana, skriešana pa piemājas parciņu vai jogas vingrinājumi "YouTube" nodarbībā, pozitīvais ilgtermiņa efekts uz veselību un pašsajūtu ir garantēts. Fiziskas aktivitātes palīdz kontrolēt svaru, samazina stresu, uzlabo miega kvalitāti, vairo enerģiju (jo apgādā organismu ar papildu skābekli), uzlabo koncentrēšanās spējas un atmiņu (tādējādi veicinot arī produktivitāti), kā arī uzlabo organisma kopējo izturību un imunitāti, palīdzot sekmīgāk pārvarēt ikdienas izaicinājumus un pasargājot no dažādām saslimšanām, piemēram, saaukstēšanās vai pat sirds slimībām.

Tiesa, cilvēks ir sociāla būtne – vienatnē saņemties nopietnam treniņam ir krietni vien grūtāk nekā profesionāla trenera vadībā vai kopā ar domubiedriem. Tam gan nevajadzētu kļūt par iemeslu un attaisnojumu, lai palaistu visu pašplūsmā un atmestu vingrošanai ar roku. Nedaudz radošas pieejas – un ikdienas vienmuļo rutīnu ir iespējams padarīt krietni vien daudzveidīgāku. Ja runa ir par fiziskām aktivitātēm, lieliska papildu motivācija būs, piemēram, jauns sporta tērps vai funkcionālas viedierīces, kas sportošanu vienatnē gan padarīs organizētāku un aizraujošāku, gan arī palīdzēs sekot līdzi rezultātiem un tos analizēt.

Foto: Publicitātes foto
Viedpalīgs, bez kura neiztikt ikdienas kustību monitorēšanā, ir aproce vai rokas pulkstenis, kas fiksē visas kustības un seko līdzi arī aktivitāšu datiem. Piemēram, kompaktā un jauneklīgā "Huawei Band 4" aproce piedāvā izvēlēties deviņus dažādus aktivitāšu režīmus, kā arī līdztekus nodrošina detalizētus datus, piemēram, par sirdsdarbības ātrumu un amplitūdu, soļu skaitu, veikto attālumu, kustības ātrumu, patērētajām kalorijām u. c. Tāpat šī lakoniski elegantā četrās krāsās pieejamā aproce, ko ātri un viegli var uzlādēt ar USB spraudni, seko līdzi tavam naktsmieram, ierakstot visas četras miega fāzes un analizējot miega kvalitāti, lai sniegtu tieši tev izstrādātus ieteikumus miega uzlabošanai.

Savukārt "Huawei Watch GT2e" ar 1,39 collu displeju būs piemērots pulkstenis rūdītākiem fitnesa entuziastiem, kuri īpaši novērtēs izturīgo korpusu no nerūsējošā tērauda un divu nedēļu akumulatora darbības laiku. To nodrošina pirmais "Huawei" izstrādātais mikroshēmojums ar enerģijas taupīšanas algoritmiem, kas gādā, lai pulkstenis automātiski optimizē jaudu ilgākai darbībai. Pulkstenis piedāvā izvēlēties veselus 100 profesionālus treniņu režīmus, tostarp arī peldēšanu un kalnos kāpšanu, kā arī detalizēti informē par fizioloģiskajiem rādītājiem – pulsu, soļu skaitu, sirdsdarbību, skābekļa un kaloriju patēriņu utt. Tāpat tas piedāvā 10 dažādus skriešanas treniņus, kas pielāgoti tavai fiziskajai sagatavotībai un mērķim. Savukārt peldētājus priecēs fakts, ka pulkstenis ir ūdensizturīgs – ar to var nirt līdz pat 50 metru dziļumā, kā arī tas mēra nopeldēto attālumu. Turklāt pulksteņa dizainu viegli iespējams pielāgot personīgajai gaumei – pieejami vairāki ciparnīcu dizaini, kā arī nomaināmas krāsainas un ērtas fitnesa siksniņas.

Fiziskas aktivitātes nav iedomājamas bez uzmundrinošas un motivējošas (vai, piemēram, jogas vai meditācijas gadījumā – relaksējošas) mūzikas. Turklāt – nekādu vadu! Ergonomiskās un kompaktās "Huawei FreeBuds 3" austiņas ar aktīvu trokšņu slāpēšanu atbilst visiem kritērijiem, lai nekas netraucētu pilnībā atslēgties no ārējās pasaules un nodoties sava ķermeņa un iekšējās pasaules pilnveidošanai.

Foto: Publicitātes foto
Aerodinamiskais mikrofona dizains efektīvi nomāc fona troksni un uzlabo balss skanējumu, tāpēc ikviena tava saruna izklausīsies kā klātienes tikšanās – pat ja skriesi krosiņu vējainā dienā vai mīsi velosipēda pedāļus ar ātrumu 20 km/h.

Aktīva dzīvesveida piekritēji novērtēs arī austiņu parocīgo kontroli – dubults piesitiens labajā pusē mūzikas atskaņošanai vai pārslēgšanai, dubults piesitiens kreisajā pusē automātiskās trokšņu slāpēšanas ieslēgšanai vai izslēgšanai, savukārt mūzika apklust, kad austiņas tiek noņemtas, un atsāk skanēt, kad tās tiek ieliktas atpakaļ. Turklāt "Huawei FreeBuds 3" bezvadu austiņas nodrošina stabilu un ātru "Bluetooth" savienojumu, kā arī precīzu audio un video sinhronizāciju – tās būs arī ideāls spēļu spēlēšanas un video skatīšanās "sabiedrotais", netraucējot pārējiem mājiniekiem.

Savukārt detalizēti sekot līdzi sava ķermeņa izmaiņām palīdzēs "Huawei Mirror Smart Scale" – viedie svari, kas ar vienu mērījumu sniedz visaptverošu deviņu pozīciju ķermeņa rādītāju analīzi. Šie svari nosaka ne tikai ķermeņa masu, kopējo tauku daudzumu, viscerālo tauku daudzumu (tauki, kas sakrājas ap iekšējiem orgāniem), muskuļu masu un proteīna daudzumu, ķermeņa masas indeksu, bet arī procentuāli izrēķina ķermeņa ūdens daudzumu, kaulu masas apjomu un vielmaiņas ātrumu. Balstoties uz šo informāciju, "Huawei Smart Scale" aplikācija nodrošina plašu un detalizētu veselības stāvokļa novērtējumu un individuāli pielāgotus ieteikumus tā uzlabošanai. Turklāt šie svari darbojas arī kā modinātājpulkstenis – nu tev nebūs iemesla nekādām atrunām, lai izlaistu rīta pastaigu, skrējienu vai izstaipīšanos uz vingrošanas paklājiņa, pirms diena tā īsti sākusies.

Plašāka informācija par "Huawei" produktiem un pakalpojumiem pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!