Foto: Publicitātes attēli
No 30. septembra līdz 3. oktobrim Ķīpsalā notiek nozīmīgākais gada notikums mēbeļu nozarē – starptautiskā mēbeļu un interjera izstāde "Baltic Furniture 2010." Izstāde vienuviet pulcēs uzņēmumus, kas piedāvā kvalitatīvas mājokļa un biroja mēbeles, mēbeļu furnitūru, interjera priekšmetus, komplektējošās detaļas un apdares materiālus, kā arī dizainerus, arhitektus, projektētājus un citus profesionāļus. Izstādes akcenti – kvalitatīvas Baltijā ražotas mēbeles, gaismas ķermeņi un dizains visdažādākajās izpausmēs.

Izstādes mērķis ir nodrošināt izstādes dalībniekiem efektīvu tiešo kontaktu, reklāmas un sabiedrisko attiecību platformu un efektīvu vidi preču virzīšanai tirgū, lai veicinātu ikviena dalībnieka biznesa izaugsmi. Izstādes reģionālais pārklājums ir Baltijas valstis, Eiropa un NVS, tāpēc izstāde veicina ne tikai vietējo sadarbības kontaktu attīstību, bet arī starptautiskā biznesa attīstību.

Izstādes "Baltic Furniture 2010" projekta vadītājs Andris Pencis palīdzēs nokārtot visus jautājumus, kas saistīti ar dalību izstādē, kā arī sniegs konsultācijas ikvienam potenciālajam "Baltic Furniture" dalībniekam. "Vēl ir iespējams pieteikt dalību izstādē, iegūt jaunus sadarbības partnerus un izmantot visas izstādes sniegtās iespējas!" norāda A. Pencis.

Dizains izstādē

Mēbeles nav tikai ērts galds un krēsls, uz kā sēžam darbā, dīvāns, uz kura atpūšamies vakarā, vai mīksta gulta, kurā pārlaižam nakti. Mēbeles ir mākslinieku, dizaineru, meistaru un ražotāju kopdarbs, kas vainagojas ar kvalitatīvu, modernu un oriģinālu izstrādājumu, kuru izvēlas patērētājs. Un, lai veicinātu visu iesaistīto pušu tikšanos, jau trešo gadu izstādes rīkotāji mēbeļu ekspozīciju papildinās ar sadaļu "Dizaina parks", kas ir dinamiska un radoša vide dizaineriem, dizaina mēbeļu ražotājiem un interjera speciālistiem un kas prezentēs mēbeļu dizaina sasniegumus.

Šeit būs apskatāmas ne tikai ražošanā esošas mēbeles un priekšmeti, bet arī Baltijas valstu labāko dizaineru un studentu darbi, kas guvuši starptautisku atzinību dizaina konkursos.

Atzīmējot Eiropas dizaina dienu, 1. oktobrī notiks starptautiska konference "Dizains konkurētspējīgai uzņēmējdarbībai" ar vairākām paralēlām sesijām, kā arī gada nozīmīgākā notikuma Latvijas dizaina dzīvē - "Gada balva dizainā 2010" - uzvarētāju apbalvošana.

Līdzās daudzām citām nominācijām tiks pasniegta arī profesionālā balva par labāko mēbeļu dizainu. Interesants un radošs solās būt neformālais dizaina mākslas konkurss "Pārsteidzošais filcs".

Vairāk informācijas par izstādi: www.balticfurniture.net


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!