Foto: Publicitātes foto

Viens no izplatītākajiem un ērtākajiem telpas organizēšanas risinājumiem gandrīz katrā noliktavā ir plauktu sistēmas. Biežāk izmantotais risinājums ir noliktavu metāla plaukti un to sistēmas, kas palielina efektivitāti, samazina nekārtību un nodrošina uzglabāšanas vietu aprīkojumam un instrumentiem.

Lai izveidotu ērtu, funkcionālu un pārskatāmu noliktavas zonu, izvēlieties gudrus un modernus risinājumus, kas ļaus ne vien ietaupīt telpu, bet arī uzlabot noliktavas funkcionālo vidi kopumā.

Industrijas un nozares speciālistu komanda no "AJ Produkti" iesaka izvelēties praksē pārbaudītus risinājumus, kā arī piedāvā apskatīt plašāk izplatīto metāla noliktavu plauktu risinājumus.

1.Palešu plaukti AJ ULTIMATE – ir vieni no Eiropas mūsdienīgākajiem palešu plauktiem, ar kuriem efektīvāk aprīkot noliktavu telpas. Palešu plaukti "Ultimate" ir sertificēti saskaņā ar Eiropas standartu SS/NE 15512. "Ultimate" sērijas dizainu izstrādājuši "AJ Produkti" un palešu plaukti tiek ražoti "AJ Produkti" rūpnīcā. Galvenās priekšrocības, ko sniedz šāds risinājums:

  • Ietaupa vietu. Viena no pamata priekšrocībām ir tā, ka tie palielina noliktavu platību ar minimāliem izdevumiem. Palešu plauktiem ir inovatīvs dizains, kas ļauj uzglabāt daudz vairāk preču, izmantojot ļoti nelielu grīdas platību. Šī plauktu sistēma nepieciešamības gadījumā ir vienkārši paplašināma, bāzes sekcijai pievienojot papildsekcijas.
  • Izturīga konstrukcija un uzlabota efektivitāte. Tā kā palešu plaukti ir izgatavoti no augstas klases tērauda, tie ir izturīgi un robusti. Tos var izmantot ļoti ilgu laiku un tie neprasa daudz uzmanības. Šādi palešu plaukti būtiski atvieglo darbinieku ikdienu, kas ietaupa darba laiku un palielina produktivitāti.
  • Drošība un dažādība. Vēl viena palešu plauktu priekšrocība – tie nodrošina maksimālu drošību noliktavā. Tā kā šiem plauktiem ir atbilstība standarta EN 15512 struktūrdizainam, tas ir izturīgs risinājums noliktavai. Palešu plaukti tiek piedāvāti komplektos un dažādās konfigurācijās. Tomēr tos ir iespējams iegādāties arī atsevišķi un pilnība pielāgot individuālām vajadzībām.

Kādi noliktavu plaukti jums nepieciešami?

2. Gara laiduma plaukti un plauktu sistēmas ir labi piemērotas, lai uzglabātu tādus priekšmetus kā lielas rezerves daļas, smagu aprīkojumu un instrumentus utt. Plaukti izgatavoti no galvanizēta lokšņu tērauda. Šos plauktus iespējams pagarināt ar papildsekcijām. Tās var novietot tieši uz pamatsekcijas, lai ietaupītu vietu. Plauktu svara izturība sasniedz pat 1000 kg un tajos var izvietot līdz pat 2700 mm garus priekšmetus.

Iekārtojiet savu noliktavu ar Mix

3. Sīkpreču plaukti. Kārtības un darba efektivitātes uzturēšanai noliktavā nereti nepieciešami arī sīkpreču plaukti, kas paredzēti nelielu lietu glabāšanai.

Šādi risinājumi sastāv no ietilpīgiem plauktiem, kuros var uzglabāt daudz nelielu priekšmetu. Plaukti ir piemēroti izvietošanai dažādās telpās, piemēram, birojos, noliktavās, darbnīcās, ražotnēs vai arhīvos.

COMBO metāla plaukti ir viena no sīkpreču plauktu sistēmām, kas ir lieliski piemērota rūpnīcām un darbnīcām. Izmantojot šo sistēmu, iespējams izveidot individuāli pielāgotu plaukta un darbgalda kombinēto risinājumu. Katra plaukta vienība ir ar četriem perforētiem statņiem pie kuriem var piestiprināt plauktus jebkādā augstumā. Plaukti izgatavoti no izturīgām balstu sijām un biezas kokskaidu plātnes. Katra plaukta svara izturība ir līdz 700 kg. Varat izmantot plauktus priekšmetu glabāšanai vai pievienot aizmugurējās atbalsta sliedes, instrumentu paneļus un citus piederumus, lai iekārtotu savu darba vietu. Šī plauktu sistēma ir viegli saliekama, tai nav nepieciešamas nedz skrūves, nedz sagatavoti sānu un aizmugures stiprinājumi.

LIGHT. Ja meklējat plauktus nelielai noslodzei birojā vai noliktavā, "Light" plaukti ir lieliska izvēle. Tie ir izgatavoti no pulverkrāsota lokšņu tērauda, kas nodrošina plauktiem nodilumizturīgu virsmu. Šos plauktus var salikt, neizmantojot skrūves. Plaukti pieejami divos pelēkas krāsas toņos. Plaukti ir aprīkoti ar kājām, kas pasargās grīdu no skrāpējumiem.

MIX ir atjautīga dizaina plauktu sistēma, kas ļauj izveidot jūsu vēlmēm precīzi atbilstošu noliktavas iekārtojumu. Izveidojiet praktiski iekārtotu noliktavu ar maksimālu izmantojamo platību, izmantojot dažāda augstuma, platuma un dziļuma plauktu sekcijas un plašo piederumu klāstu. Pielāgojas arī nelīdzenās grīdām, piemēram, garāžās vai pagrabos.

MIX sistēmas galvenās tehnisko risinājumu priekšrocības:

  • Četri dažādi augstumi, platumi un dziļumi
  • Atvērta tipa novietne
  • Kombinēta novietne
  • Droša slēgta tipa novietne
  • Pielāgojami stiprinājumi

4. Konsoļu plaukti. Līdzīgi kā izmantojot standarta plauktus, noliktavās bieži noder arī plauktu sistēmas smagu un garu preču glabāšanai. Šādos gadījumos lieti noder gan konsoļu plaukti, gan palešu plaukti. Konsoļu plaukti ir piemērota izvēle, ja nepieciešams optimizēt izmantojamo noliktavas telpu. Noliktavu aprīkojuma speciālisti izšķir divu veidu konsoļu plauktus:

  • Augstas kravnesības konsoļu plaukti ir izgatavoti no tērauda loksnēm, kas apstrādātas ar pulverkrāsošanu. Tādēļ tie labi kalpo arī lielas noslodzes apstākļos. Papildu stabilitāti nodrošina centrālā kolonna. Plauktiem iespējams pievienot papildu atdalītājus, kas paredzēti, lai izveidotu nodalījumus. Plaukti tiek pārdoti komplektos, taču tos var sakomplektēt arī pēc individuālām prasībām.
  • Zemas kravnesības konsoļu plaukti piemēroti vieglu priekšmetu, piemēram, plastmasas cauruļu un koka rāmju uzglabāšanai. Tie ir izturīgi un ietaupa vietu. Tāpat kā augstas kravnesības konsoļu plaukti, arī šie ir izgatavoti no tērauda loksnēm un pulverkrāsoti. Caurumi kolonnās ļauj regulēt sijas ar intervālu līdz pat 50 mm. Plauktus iespējams izvietot arī zemākajā līmenī. Optimālai stabilitātei šie plaukti ir aprīkoti ar horizontāliem un krusteniskiem stiprinājumiem.

5. Kastīšu plaukti. Šos metāla plauktus iespējams aprīkot ar plastmasas kastēm, kurās uzglabāt dažādas detaļas un sīkas preču vienības. Praktiskās plastmasas kastes palīdz radīt sakārtotu, pārskatāmu vidi, kur katrai lietai ir sava vieta. Izmantojot šos plauktus, iespējams strādāt efektīvāk, jo plastmasas kastēs ievietotās lietas var atrast pavisam viegli.

6. Plastmasas kastes. Dažkārt kārtības nodrošināšanai noliktavā ir nepieciešams izveidot ērti pārskatāmu un saprotamu uzglabāšanas sistēmu, kur glabāt dažādas preces un lietas, kas neietilpst lielo preču kategorijās.

Plastmasas kastes ir lieliski piemērots risinājums birojiem, noliktavām, darbnīcām, virtuvēm un citām telpām.

  • Plastmasas kastes noliktavām. Triecienizturīgās un spēcīgās plastmasas noliktavu kastes ir piemērotas lietošanai dažādās vietās. Kastes izgatavotas no pārstrādāta un pret UV starojumu noturīga augsta blīvuma polietilēna, tās labi iztur temperatūru un ir noturīgas pret daudzām ķimikālijām. Šīs kastes ir viegli iztīrīt, jo tām ir gludas malas, līdzena pamatne un atveres ūdens aizvadīšanai. Līdzīgi kā Euro kastēm, arī šīm kastēm ir ērti satverami rokturi īsākajā malā, lai tās varētu viegli pārvietot.
  • Sakraujamas plastmasas kastes Sakraujamās plastmasas kastes ir piemērotas lielai noslodzei noliktavās un ražotnēs. Mūsu piedāvātās plastmasas kastes ir videi nekaitīgas, jo ir izgatavotas no pārstrādātas plastmasas. Kastes var sakraut vienu uz otras, tādējādi iegūstot vairāk brīvas telpas. Sakraujamās kastes var izturēt temperatūru no -20°C līdz +80˚C.

Plauktu izvietojums telpā ir izšķirošs priekšnosacījums noliktavas darba efektivitātes uzlabošanā. Tas nodrošina optimālu biznesa procesu ritmu un palīdz samazināt izmantojamo resursu patēriņu.

"AJ Produkti" kopā ar inženieriem un jomas ekspertiem no Zviedrijas nodrošina 3D plauktu plānojuma izstrādi atbilstoši biznesa jomai, specifikai un vitāli svarīgajiem biznesa procesiem

Papildus augstāk minētajiem produktiem ir pieejami arī citi uzglabāšanas risinājumi, piemēram, skapji, plaukti, plauktu papildsekcijas un daudz kas cits. Ja jums nepieciešama palīdzība darba vietai atbilstošu uzglabāšanas risinājumu izvēlē, lūdzu, sazinieties ar "AJ Produkti" komandu un mēs ar prieku piemeklēsim atbilstošāko risinājumu tieši jums!

https://www.ajprodukti.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!