Foto: Shutterstock

Ar paziņojumu veicināt pāreju uz ilgtspējīgiem risinājumiem, "Swedbank" sākusi piedāvāt iespēju īstenot šādus projektus ar 0% bankas pievienoto likmi uz diviem gadiem no finansējuma izsniegšanas brīža. Tostarp šādi nosacījumi tiek piedāvāti A klases mājokļu iegādei vai būvniecībai.

Tāpat to varēs izmantot saules paneļu un videi draudzīgu auto iegādei (ar CO2 emisijas līmeni ne augstāku par 50 g/km), kā arī energoefektivitātes uzlabošanai un citu ilgtspējīgu risinājumu ieviešanai.

"Delfi Bizness" skaidro, kā šis piedāvājums varētu ietekmēt mājokļu tirgu, jo tieši pēdējo pusgadu par lielu tā bremzējošo faktoru tiek uzskatīts būtisks kredītu sadārdzinājums. Jāpiebilst, ka kredīta likmi veido "Euribor" un bankas pievienotā likme. Eiropas Centrālā banka lemj par eiro bāzes likmēm, no kurām ir atkarīgas "Euribor" likmes izmaiņas, savukārt katra banka nosaka savu pievienoto likmi. Pēdējā laikā Latvijas komercbankas "dabūjušas pa mici" par kūtro kreditēšanu un pārspīlēto apetīti arī no valsts augstākajiem vadītājiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!