Foto: Shutterstock
Igaunijas "Lumi Capital" grupā ietilpstošā fonda "Lumi Retail Property Fund" meitasuzņēmumi iegādājušies divus lielveikalus Latvijā, "Delfi Bizness" informēja "Bigbank" pārstāvji.

Viens no uzņēmumiem iegādājās ēku Rīgā, Tilta ielā 32, bet otrs – Vienības gatvē 95. Abos izveidots lielveikals ar vairākiem nomniekiem, no kuriem lielākais abos ir mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi". Aizdevumu ēku iegādei sniedza "Bigbank" un kopējā aizdevumu summa pārsniedz 3 miljonus eiro.

""Lumi Retail Property Fund" stratēģija ir investēt naudas plūsmu ģenerējošos, tuvu mājām esošos pārtikas veikalos un tirdzniecības centros, tādēļ, piesaistot kā finansētāju "Bigbank", iegādājāmies "Tilta Rimi" un "Vienības Rimi". Sadarbība ar Baltijas līmeņa finansēšanas partneri ir ļoti svarīga, jo tā ļauj mums attīstīt biznesu un atrast biznesa iespējas visā Baltijā. Mēs aktīvi meklējam jaunas investīciju iespējas, arī Latvijā," saka "Lumi Retail Property Fund" fonda pārvaldnieks un "Lumi Capital" partneris Lauri Henno.

"Lumi Capital" darbojas desmit gadus un to pārvaldījumā ir aktīvi vairāk nekā 400 miljonu eiro vērtībā. 2017. gadā nodibinātais "Lumi Retail Property Fund" pastiprināti pievērsās investīcijām pārtikas lielveikalu īpašumos. Šajā periodā fonds Latvijā un Igaunijā iegādājies 10 īpašumus ar kopējo vērtību virs 50 miljoniem eiro. Pirms abiem pērn veiktajiem pirkumiem Latvijā fonda uzņēmumi iepriekš veikuši vēl divus darījumus Rīgā, investējot Juglas centrā un tirdzniecības centrā Imantā, Anniņmuižas bulvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!