Foto: LETA

Kopš šā gada sākuma dzīvokļu vidējās cenas sērijveida ēkās Rīgai tuvējās pilsētās ir gan mazliet kāpušas, gan kritušas, izriet no nekustamā īpašuma kompānijas "Arco Real Estate" aprēķiniem.

Uzņēmums ziņo, ka šā gada maijā sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē saglabājās stabilas. Dzīvokļu vidējā cena ir 876 eiro/m². Kopš 2023. gada sākuma tā ir par 1,5% zemāka.

Savukārt Rīgai tuvāk esošajā Salaspilī dzīvokļu cenas maijā samazinājās par 0,1%, vidējai cenai sarūkot līdz 886 eiro/m². Maijā šādu dzīvokļu cenas Salaspilī bija par 1% zemākas nekā 2023. gada sākumā.

Arī Kauguros iepriekšējā mēnesī dzīvokļu cenas padomju laikā tapušajās ēkās nedaudz samazinājās – par 0,6%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena noslīdēja līdz 851 eiro/m². Tomēr kopš 2023. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājās par 1%.

Kopš šā gada sākuma sērijveida dzīvokļu vidējā cena ir palielinājusies arī Jelgavā, maijā tā bija par 1% augstāka. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena maijā bija 746 eiro/m² jeb par 0,2% zemāka nekā aprīlī.

Jelgavā dzīvokļu cenas maijā samazinājās par 0,2%.. Kopš 2023. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas bija par 1% augstākas.

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka Rīgā, pēc "Arco Real Estate" aprēķiniem, maijā dzīvoklis mikrorajonā vidēji maksājis 904 eiro/m2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!