Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon" panācis vienošanos ar Eiropas Komisiju (EK), lai izbeigtu divas pret to sāktās izmeklēšanas par konkurences noteikumu pārkāpumiem.

Panāktā vienošanās paredz, ka "Amazon" un tā izstrādātajai programmatūrai būs aizliegts analizēt trešo pušu pārdevēju datus, kas nav pieejami publiski, un uzņēmums pret visiem pārdevējiem izturēsies vienlīdzīgi, lemjot, kuru piedāvājumu novietot izdevīgākā vietā ekrānā.

Tāpat pārdevējiem būs ļauts izvēlēties savu piegādes uzņēmumu, nevis noteikts pienākums izmantot "Amazon Prime" izvēlēto pakalpojumu.

"Tas nozīmē, ka līdz nākamā gada vasarai "Amazon" būs jāpārtrauc jebkāda preferenciāla attieksme attiecībā pret savām mazumtirdzniecības un loģistikas darbībām Eiropā," norāda Eiropas Savienības konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

"Amazon" savās interneta platformās pārdod ne tikai savus produktus, bet ļauj arī trešās puses pārdevējiem veikt tirdzniecību.

EK apsūdzībās iepriekš tika teikts, ka interneta tirdzniecības gigants izmanto trešās piuses pārdevēju datus, lai veicinātu savu tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!