Foto: Pixabay

ASV Senāts trešdien apstiprinājis 3,5 triljonu dolāru budžeta projektu, kurā paredzēts ievērojami paplašināt sociālos izdevumus un palielināt investīcijas veselības aprūpes nozarē, izglītībā un pastiprināt cīņu pret klimata pārmaiņām.

Senātā saskaņā ar partiju nostādnēm par budžeta projektu nobalsoja 50 senatori, bet pret balsoja 49.

"Senāta demokrāti tikko pieņēma mūsu budžeta projektu, lai nodrošinātu vēsturiskus ieguldījumus amerikāņu darbavietās, amerikāņu ģimenēs un cīņā pret klimata pārmaiņām," tviterī pēc balsojuma paziņoja ar Senāta vairākuma līderis Čaks Šūmers.

Demokrāti cer, ka viņiem izdosies panākt budžeta apstiprināšanu abās Kongresa palātās, kas savukārt ļaus pieņemt turpmākos likumus par milzīgajiem tēriņiem bez atbalsta meklēšanas no republikāņiem.

Budžeta projekts, kas plānots desmit gadiem, liek Kongresam virzīties uz nākamo soli prezidenta Džo Baidena vērienīgajā vīzijā par savu pirmo pilnvaru termiņu un seko 1,2 triljonu dolāru lielajam infrastruktūras plānam, kuru Senāts apstiprināja otrdien un kas tagad nodots Pārstāvju palātai.

Šis budžeta projekts ietver finansējumu cīņai ar klimata pārmaiņām, jaunas investīcijas infrastruktūrā, rezidences statusu miljoniem viesstrādnieku un divu gadu apmaksātu mācību maksu valsts universitātēs.

Senatoriem ir laiks līdz 15.septembrim, lai iesniegtu savus labojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!