Foto: Pixabay

Baltā nama administrācija otrdien ierosināja ekonomikas stimulu paketi 916 miljardu ASV dolāru apmērā, lai izbeigtu mēnešiem ilgu strupceļu sarunās ar Kongresu par jaunu palīdzību Covid-19 skartajai ASV ekonomikai, pirms ASV prezidents Donalds Tramps janvārī atstās amatu.

Finanšu ministrs Stīvens Mnučins paziņoja par šo plānu, kas ietver "naudu štatu un vietējām valdībām un spēcīgu saistību aizsardzību uzņēmumiem, skolām un universitātēm".

Šie elementi ir bijuši galvenie klupšanas akmeņi sarunās starp demokrātu un republikāņu likumdevējiem.

Ierosinājums izteikts vairāk nekā mēnesi pirms tam, kad Tramps nodos varu ievēlētajam prezidentam Džo Baidenam un sāks darbu jaunais ASV Kongresa sastāvs.

"Es gaidu, ka tiks panākta abu partiju vienošanās, lai mēs varētu sniegt šo kritiski nepieciešamo ekonomisko atbalstu amerikāņu strādniekiem, ģimenēm un uzņēmumiem," paziņoja Mnučins.

Jaunais piedāvājums ir nedaudz lielāks par 908 miljardu dolāru kompromisa priekšlikumu, kuru pagājušonedēļ izteica abu partiju senatoru grupa.

Mnučins sacīja, ka ir iesniedzis savu priekšlikumu Pārstāvju palātas demokrātu spīkerei Nensijai Pelosi, kā arī pārrunājis to ar Trampu un Senāta republikāņu vairākuma līderi Miču Makonelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!