Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tiešsaistes mazumtirgotāja "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss pārdevis 739 tūkstošus uzņēmuma akciju 2,4 miljardu ASV dolāru vērtībā, raksta "Bloomberg".

Bezoss akcijas pārdevis saskaņā ar iepriekš saskaņotu plānu, un dažas dienas iepriekš Bezoss pārdevis tādu pašu apjomu akciju, paziņojot, ka plāno atbrīvoties no 2 miljoniem akciju.

Patlaban Bezosam aizvien pieder 10% "Amazon" akciju, un kopējā Bezosa bagātības vērtība ir 192,1 miljards ASV dolāru. 15 gadus pēc tam, kad "Amazon" 1997. gadā kļuva par publisku kompāniju, Bezoss pārdevis aptuveni piektdaļu tiešsaistes mazumtirgotāja akciju aptuveni 2 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Pagājušajā gadā "Amazon" akcijas cena pieauga par 76%, jo Covid-19 pandēmija veicinājusi iepirkšanos tiešsaistē. Šogad kompānijas akcijas cena ir palielinājusies par 1,1%.

Bezoss akciju pārdošanā gūto naudu izmantojis, lai finansētu kompāniju "Blue Origin", bet 10 miljardus dolāru viņš atvēlējis "Bezos Earth Fund", lai palīdzētu mazināt klimata pārmaiņu radīto kaitējumu videi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!