Foto: EPA/LETA

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem Bils Geitss paredz, ka pēc 20 gadiem vairs nebūs nabadzīgu valstu, ziņo ārzemju mediji.

Geitss uzskata, ka 2035. gadā lielākajā daļā nabadzīgāko pasaules valstu ienākumi uz vienu cilvēku pārsniegs pašreizējos Ķīnas rādītājus. Pēc Pasaules bankas datiem 2012. gadā Ķīnas nacionālais kopienākums uz vienu cilvēku bija 9040 dolāru.

Miljardieris norāda, ka pēdējos 20 gados pasaulē nozīmīgi uzlabojusies cīņa ar nabadzību, kas turpināsies arī nākotnē. "Fakti ir optimistu pusē," izteicies Geitss intervijā "Bloomberg".

Viņš uzsver, ka ir jāatbrīvojas no aizspriedumiem, kas traucē cīņā ar pasaules nabadzību. Pēc Geitsa domām, pie tiem pieder pārliecība, ka nabadzīgās valstis ir nolemtas tādas būt, ka starptautiskā palīdzība tiek izmantota neefektīvi, kā arī uzskats, ka cilvēku dzīvību glābšana novedīs pie pārapdzīvotības. Miljardieris uzskata, ka galvenā uzmanība ir jāpievērš veselības aprūpei un ar reformu un investīciju palīdzību 20 gadu laikā nabadzīgākajās pasaules valstīs var sasniegt bernu mirstības rādītājus, kādi bija pagājušā gadsimta 80. gados ASV vai Lielbritānijā. Ja cilvēki zinās, ka viņu bērni izdzīvos, ģimenēs varēs plānot mazāk pēcnācēju, uzskata Geitss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!