Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien "Bitcoin" cena turpina sarukt, sasniedzot trīs mēnešu zemāko atzīmi, raksta "Reuters".

Pēdējo dienu laikā "Bitcoin" piedzīvojis pamatīgas svārstības, reaģējot uz "Tesla" vadītāja Īlona Maska tvītiem.

Pēdējo mēnešu laikā Masks veicinājis kriptovalūtu tirgus pieaugumu, paužot entuziasmu par šo aktīvu klasi, taču viņa pagājušās nedēļas paziņojumi sekotājus "atvēsināja" un lika "Bitcoin" cenai pagriezties pretējā virzienā.

Pagājušajā nedēļā Masks paziņoja, ka uzņēmums ir pārtraucis pieņemt maksājumus kriptovalūtā "Bitcoin" vides aizsardzības apsvērumu dēļ. Kompānija ir nobažījusies, ka strauji pieaug fosilo degvielu, sevišķi ogļu, izmantošana "Bitcoin" rakšanai un transakcijām, tviterī pavēstīja Masks.

"Kriptovalūta ir laba ideja daudzos līmeņos, un mēs ticam, ka tai ir daudzsološa nākotne, bet tas nevar notikt, ja tā dārgi maksātu videi," rakstīja Masks.

Pēc šī tvīta "Bitcoin" un citu kriptovalūtu cenas strauji saruka, jo investoru vidū valdīja runas, ka, iespējams, "Tesla" atbrīvojusies no saviem "Bitcoin" uzkrājumiem. Savā pēdējā tvītā Masks gan paziņoja, ka ""Tesla" nav pārdevusi nevienu "Bitcoin", viešot skaidrību satrauktajā tirgū.

Pirmdien "Bitcoin" saruka par 9%, sasniedzot 42185 dolāru atzīmi, kas ir zemākais līmenis kopš februāra sākuma, taču pēc tam pieauga par 5% līdz 44220 dolāriem.

"Ethereum" saruka līdz 3123,94 dolāriem un tad atkal pieauga līdz 3400 dolāriem, bet pēdējā laikā iecienītais "Dogecoin" saruka par gandrīz 7% līdz 0,48 dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!