Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Amazon" dibinātājs un vadītājs Džefs Bezoss šā gada trešajā ceturksnī atstās kompānijas vadītāja amatu, raksta "Yahoo Finance".

Uzņēmuma vadības grožus pārņems līdzšinējais "Amazon Web Services" vadītājs Endijs Jasijs, teikts "Amazon" paziņojumā. Saskaņā ar viņa sniegto informāciju "Linkedin", Jasijs strādājis uzņēmumā 24 gadus.

Bezoss, savukārt, kļūs par uzņēmuma izpilddirektoru. "Es turpmāk savu enerģiju un uzmanību veltīšu jaunu produktu un iniciatīvu attīstībai. Endijs kompānijā ir labi pazīstams, un "Amazon" strādā gandrīz tikpat ilgi, cik es," vēstulē darbiniekiem rakstījis Bezoss.

"Būt par "Amazon" vadītāju ir liela atbildība, un tas patērē lielu enerģiju. Ja tev ir tik liela atbildība, tad ir grūti pievērst uzmanību kam citam," viņš sacījis. "Kā izpilddirektors es turpināšu iesaistīties svarīgās "Amazon" iniciatīvās, taču vienlaicīgi man būs gan laiks, gan enerģija, ko fokusēt "Day 1 Fund", "the Bezos Earth Fund", "Blue Origin", "The Washington Post" un citām manām kaislībām," viņš skaidrojis.

Bezoss ir bijis "Amazon" vadītājs kopš 1995. gada, kad kompānija dibināta, un viņš ir sekojis līdzi kompānijas attīstībai no neliela grāmatu pārdošanas uzņēmuma tiešsaistē līdz 1,7 triljonu dolāru vērtam globālam mazumtirdzniecības un loģistikas gigantam, kas padarījis Bezosu par vienu no pasaules bagātākajiem cilvēkiem.

"Amazon" ceturkšņa pārdošanas apjomi, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, palielinājušies par 44%, sasniedzot 125,6 miljardus dolāru, pārspējot Volstrītas analītiķu prognozes. Pēdējā gada laikā "Amazon" akcijas cena ir augusi par gandrīz 69%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!