Foto: Reuters/Scanpix

Žurnāls "Forbes" ir publicējis šī gada pasaules miljardieru sarakstu, kura augšgalā vēl arvien ir Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims, "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss un amerikāņu miljardieris Vorens Bafets, liecina "Forbes.com" vēstītais.

Saskaņā ar "Forbes" aplēsēm Slims jau trešo gadu pēc kārtas ir atzīts par pasaules bagātāko cilvēku. Slima un viņa ģimenes bagātība saskaņā ar "Forbes" aplēsēm ir 69 miljardi ASV dolāru (37 miljardu latu), Geitsa turība tiek lēsta 61 miljarda dolāru (33 miljardu latu) apmērā, bet Bafeta - 44 miljardi ASV dolāru (23,5 miljardiem latu).

Ceturtajā vietā joprojām ir Francijas luksusa preču grupas LVMH dibinātājs un vadītājs Bernārs Arno, kura mantība tiek novērtēta par 41 miljardu ASV dolāru (22 miljardu latu).

No septītās uz piekto vietu pasaules bagātāko cilvēku topā pakāpies Spānijas modes preču magnāts Amansio Ortega, kura turība tiek lēsta 37,5 miljardu dolāru (20 miljardu latu) apmērā.

ASV programmatūras firmas "Oracle" līdzdibinātājs un vadītājs Lerijs Elisons, kurš iepriekš ierindojās saraksta piektajā vietā, tagad ir noslīdējis uz sesto vietu, un viņa bagātība tagad tiek lēsta 36 miljardu ASV dolāru (19 miljardu latu) apjomā.

Savukārt pa vienu vietu – no astotās un septīto - pasaules bagātāko cilvēku topā gada laikā pakāpies Brazīlijas kalnrūpniecības un naftas magnāts Aiks Batista ar 30 miljardu dolāru (16 miljardu latu) mantību.

Pasaules desmit bagātāko cilvēku topā ir nokļuvis Zviedrijas "H&M" īpašnieks Stefans Pēšons, kurš ar turību 26 miljardu ASV dolāru (14,7 miljardu latu) vērtībā ierindojas saraksta astotajā vietā.

Arī devītajā un desmitajā vietā ir jaunpienācēji - Honkongas investors Li Kašins un Vācijas lielveikalu ķēdes "Aldi" īpašnieks Karls Albrehts, kuru īpašumu vērtība tiek lēsta attiecīgi 25,5 miljardu ASV dolāru (13,6 miljardu latu) un 25,4 miljardu ASV dolāru (13,5 miljardu latu) apmērā.

Salīdzinot ar 2011.gada pasaules desmit bagātāko cilvēku sarakstu, šā gada topā vairs nav Indijas naftas un petroķīmijas magnāta Mukeša Ambani, kurš gada laikā pasaules turīgāko cilvēku sarakstā no devītās pozīcijas noslīdējis uz 19.vietu. Indijas tēraudrūpnieks Lakšmi Mitals savukārt no 7.vietas noslīdējis uz 21.vietu.

ASV mazumtirdzniecības kompānijas "Wal-Mart" dibinātāja atraitne Kristija Voltone, kura iepriekš topā ieņēma 10.vietu, tagad atrodas par vienu pozīciju zemāk – 11.vietā.

Pasaulē pazīstamais AS miljardieris un filantrops Džordžs Soross ar 20 miljardu ASV dolāru (10,7 miljardu latu) bagātību pasaules bagātāko cilvēku sarakstā ieņem 22.vietu. "Facebook" divinātājs Marks Zakerbergs ierindojas 35.vietā ar turību 17,5 miljardi ASV dolāru (9,3 miljardi latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!