Foto: Ilmar Saabas, Ekspress Meedia
Tallinā drīzumā tiks atvērts pirmais Igaunijā Latvijas kapitāla celtniecības un dārzkopības preču veikals "Depo", informē "rus.delfi.lv".

Portāls "Ärileht" pagājušā gada beigās informēja, ka investīcijas jaunā veikala (25 000 m2) attīstībā un celtniecībā sasniegs aptuveni 45 miljonus eiro. No tiem Igaunijas nekustamo īpašumu kompānija "Kaamos Kinnisvara" ieguldīs 26,6 miljonus veikala–noliktavas attīstībā un būvniecībā, bet atlikušie 18,4 miljoni eiro ir investīcijas, kas saistītas ar "Depo" darbības uzsākšanu Igaunijā.

Līdz ar to uzņēmums meklē veikala darbiniekus, portālā "cv.ee" redzams, ka tiek meklēti darbinieki vairāk nekā divpadsmit dažādos amatos. Veikalam nepieciešami kravas automašīnu šoferi, kasieri, apkopēji, sētnieki, nodaļu vadītāji, remonta pakalpojumu meistari, pārdevēji, pārcēlāji utt.

Kopumā "Depo" veikalu ķēdi Latvijā un Lietuvā veido 14 tirdzniecības vietas. SIA "Depo DIY" reģistrēta 2004. gadā. 2018. gadā tirgotāja apgrozījums, salīdzinot ar 2017. gadu, palielinājies par 6,8%, pieaugot līdz 234 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma peļņa kāpusi par 18,58%, sasniedzot 14,15 miljonus eiro.

Igaunijas "Kaamos" grupa ir dibināta 2002. gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību un kokapstrādi. Grupas uzņēmumi darbojas Igaunijā, Latvijā, Baltkrievijā un Gruzijā. Latvijā SIA "Kaamos" reģistrēta 2019. gada februārī ar 100 000 eiro pamatkapitālu. "Kaamos Kinnisvara" ir ambiciozi attīstības plāni Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!