Foto: Pixabay

Daudzi franču darbinieki tagad var ēst pie saviem darba galdiem, nepārkāpjot likumu, vēsta "CNN".

Lai palīdzētu ierobežot Covid-19 izplatīšanos, valsts ir apturējusi ilgstošo aizliegumu.

Pusdienu pārtraukums jeb "la pause déjeuner" Francijā jau sen tiek uzskatīts par "svētu lietu". Līdz šim Francijas darba kodekss aizliedza darba devējiem atļaut darba ņēmējiem ieturēt maltītes darba vietā, atspoguļojot ēdiena un maltītes nozīmi nacionālajā kultūrā.

Pirms pandēmijas franču darbinieki parasti baudīja divu vai trīs ēdienu maltīti kopā ar kolēģiem tuvējā bistro.

Pagaidu noteikumi attiecas uz birojiem, kuros strādā vairāk nekā 50 darbinieku un kur ēšanas vietas izkārtojums neļauj nodrošināt sociālo distancēšanos. Ja cilvēkiem nav sejas masku, viņiem jābūt vismaz viena metra attālumā.

Francija, apkarojot pandēmiju, ir ieviesusi lielu skaitu ierobežojošu pasākumu. Vairāk nekā 2,2 miljoni cilvēku Francijā ir saņēmuši pirmo vakcīnas injekciju, aptuveni 650 000 ir pilnībā vakcinēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!