Foto: Reuters/Scanpix



Katarā 2022.gadā norisināsies Pasaules kauss futbolā, taču gaidāmos sporta svētkus aizēno traģiska statistika par mirušajiem strādniekiem, kuri gājuši bojā, strādājot teju verdzības apstākļos, izpētījis "The Guardian".

Pēdējo divu gadu laikā necilvēcīgos darbu apstākļos gājuši bojā 382 strādnieki no Nepālas, bet mirušo skaits no Indijas esot vēl lielāks. Katara pati nekomentē bojāgājušo strādnieku skaitu, vien atzīstot, ka darba drošības apstākļi būtu jāuzlabo.

Biežākie nāves iemesli esot sirds apstāšanās un negadījumi būvdarbu laukumos. Cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Amnesty International" norādījusi, ka būvdarbu strādnieki esot pakļauti 12 stundu darbadienām, celtniekiem esot jāstrādā arī karstākajās dienas stundās. Tāpat darba devēji nenodrošinot celtniekus ar kvalitatīvu pārtiku un dzeramo ūdeni.

Starptautiskais Valūtas fonds savā Kataras ekonomikas pārskata ziņojumā norāda, ka, visticamāk, Katarai nāksies paaugstināt ne tikai darba drošības apstākļus, bet arī paaugstināt strādājošo atalgojumu.

Katara kopējās Pasaules kausa rīkošanas izmaksas lēš ap 140 miljardiem dolāru, kas čempionātu padarītu par visu laiku dārgāko futbola turnīru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!