Foto: AFP/Scanpix

2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā, ko uzņems Katara, diez vai notiks, kā ierasts, vasarā, negaidīti paziņojis FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valke.

"Pasaules kauss nenotiks jūnijā vai jūlijā," intervijā "Inter Radio" izteicies FIFA ģenerālsekretārs. "Es domāju, turnīrs tiks aizvadīts laikā starp 15.novembri un, vēlākais, 15.janvāri. No novembra vidus līdz decembra beigām tur ir vispieņemamākie laika apstākļi, kas līdzinās siltam Eiropas pavasarim, ap +25 grādiem, kas futbolam ir perfekti."

Lēmums par 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra pārcelšanu uz ziemu FIFA bija jāpieņem pagājušā gada oktobrī, taču tas tika novilcināts, aizbildinoties ar papildus konsultācijām. Tagad FIFA sola visu paziņot pēc šāgada Pasaules kausa izcīņas beigām, tāpēc organizācijas ģenerālsekretāra izteikumi bija negaidīti.

Kā zināms, galvenie strīdi par Katarai piešķirto Pasaules kausa izcīņas finālturnīru saistīti ar sacensību norises laiku, jo vasarā, kad parasti tas notiek, Katarā ir ļoti karsts, no +35 līdz +45 grādiem, un spēļu aizvadīšana šajā laikā var bēdīgi atsaukties kā uz futbolistu, tā līdzjutēju veselību.

Sākotnēji tika paredzēts, ka 2022.gada Pasaules kauss notiks decembrī, taču šis laiks saņēma kritiku no sportistiem un svarīgāko valstu čempionātiem kā nepiemērots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!