Foto: Reuters/Scanpix

ASV interneta tehnoloģiju uzņēmums "Google" ir piekritis samaksāt Lielbritānijai 130 miljonu sterliņu mārciņu (172 miljonu eiro) nodokļu parādu par laika posmu kopš 2005. gada un turpmāk šajā valstī maksās lielākus nodokļus, paziņojusi kompānija.

Šādu lēmumu "Google" pieņēmis pēc sešu gadu ilgas Lielbritānijas Ieņēmumu un muitas dienesta izmeklēšanas par to, kā maksā nodokļus starptautiskās kompānijas, kas darbojas Lielbritānijā, bet kuru galvenās mītnes atrodas citur.

"Mēs esam vienojušies ar Viņas Majestātes Ieņēmumu un muitas dienestu par jaunu pieeju nodokļiem Apvienotajā Karalistē un samaksāsim 130 miljonus sterliņu mārciņu par periodu kopš 2005. gada," sacīja "Google" preses sekretāre.

"Par to, kā tiek apliktas ar nodokļiem daudznacionālās kompānijas, ir ticis diskutēts daudzus gadus un starptautiskā nodokļu sistēma rezultātā mainās. Vienošanās atspoguļo šīs izmaiņas," viņa norādīja.

Turpmāk "Google" maksās nodokļus Liellbritānijā, ņemot vērā ieņēmumus no reklāmdevējiem šajā valstī.

Tas nozīmē, ka "Google" būs jāreģistrē lielāka daļa savas darbības Lielbritānijā, nevis kā līdz šim Īrijā, kur atrodas uzņēmuma galvenā mītne Eiropā.

Lielbritānijas Ieņēmumu un muitas dienests apsveicis šādu "Google" lēmumu.

"Viņas Majestātes Ieņēmumu un muitas dienesta izmeklēšanas veiksmīgam noslēgumam ir būtisks rezultāts, un tas nozīmē, ka "Google" atbilstoši likumam pilnībā maksās nodokli par peļņu, kas gūta Apvienotajā Karalistē," sacīja Ieņēmumu un muitas dienesta preses sekretārs.

"Daudznacionālajām kompānijām ir jāmaksā tādi nodokļi, kā pienākas, un mēs nebūsim mierā ar neko mazāku," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!