Foto: AP/Scanpix

Ķīnas eksporta noteikumos ir veikti grozījumi, kas varētu sarežģīt video lietotnes "TikTok" ASV segmenta pārdošanu, ko pieprasījis prezidents Donalds Tramps, pretējā gadījumā draudot "TikTok" Savienotajās Valstīs aizliegt.

Atbilstoši Ķīnas Tirdzniecības ministrijas veiktajiem grozījumiem turpmāk būs nepieciešama valdības atļauja, eksportējot "personalizētu informācijas pakalpojumu tehnoloģiju, kas balstīta datu analīzē" un "mākslīgā intelekta saskarnes tehnoloģiju".

Ķīnas Starptautiskās uzņēmējdarbības un ekonomikas universitātes profesors Cui Faņs intervijā valsts ziņu aģentūrai "Siņhua" norādījis, ka šīs tehnoloģiju kategorijas attiecas uz "TikTok" izmantotajām tehnoloģijām.

"TikTok" īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" norādījusi, ka ievēros jaunos noteikumus.

Tramps devis laiku līdz 15. septembrim, lai panāktu vienošanos par "TikTok" ASV segmenta pārdošanu vietējam uzņēmumam, pretējā gadījumā draudot aizliegt lietotnes darbību ASV. Sarunas par pārdošanu notiek ar ASV datortehnoloģiju uzņēmumu "Microsoft", kam nesen pievienojies arī mazumtirdzniecības tīkls "Walmart".

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.

ASV amatpersonas pēdējos mēnešos paudušas bažas, ka Pekina varētu izmantot "TikTok" spiegošanai vai cenzēt lietotnes saturu. Savukārt "TikTok" noliedz, ka to ietekmētu Ķīnas valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!