Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Indija ir gatava piedāvāt atbalsta pasākumus, lai nodrošinātu, ka elektrisko automašīnu zīmolam "Tesla" ražošanas izmaksas būtu mazākas nekā jebkurā citā pasaules valstī, arī Ķīnā, ja tas apņemtos ražot Āzijas dienvidos, "Reuters" sacījis valsts transporta ministrs Nitins Gadkari.

Miljardiera Īlona Maska "stūrētā" "Tesla" nesen reģistrēja uzņēmumu Indijā. Saskaņā ar "Reuters" rīcībā esošo informāciju "Tesla" plāno sākt, importējot un pārdodot Indijā savu "Model 3" elektrisko sedanu.

"Tā vietā, lai montētu (automašīnas) Indijā, viņiem mūsu valstī vajadzētu ražot visu produktu, algojot vietējos pārdevējus," sacījis Gadkari, nesniedzot sīkāku informāciju par to, kādi atbalsta pasākumi autoražotājam tiks piedāvāti.

"Kad viņi sāks ražot automašīnas Indijā, valdība nodrošinās, ka "Tesla" ražošanas izmaksas būs viszemākās salīdzinājumā ar pārējo pasauli, pat Ķīnu," viņš sacījis.

Indija vēlas palielināt elektrisko transportlīdzekļu, akumulatoru un citu sastāvdaļu vietējo ražošanu, lai samazinātu dārgo importu un ierobežotu piesārņojumu lielākajās pilsētās.

Tomēr Indijai jāsaskaras ar lieliem izaicinājumiem, cerot atvilināt "Teslu". Pagājušajā gadā valstī no kopumā 2,4 miljoniem pārdoto automašīnu tikai 5000 bija elektroauto. Tas saistīts ar neattīstīto uzlādes infrastruktūru un augstajām izmaksām auto pircējiem.

Gadkari uzskata, ka Indijā "Teslai" būtu ne tikai liels tirgus, bet tā varētu būt arī eksporta centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!