Foto: AP/Scanpix/LETA
Kriptovalūta "Dogecoin", kas sākotnēji tika radīta kā joks, nu sasniegusi jaunu rekordu un turpina gozēties investoru uzmanības centrā, raksta ārvalstu mediji.

Piektdien "Dogecoin" vērtība sasniedza jaunu vēsturiski augstāko atzīmi, tuvojoties 75 centiem, reaģējot uz Īlona Maska tvītu, kurā ievietots foto ar viņa dalību šovā "Saturday Night Live" un pievienotu "Dogecoin" suņa attēlu ar tekstu "Guest starring...". Tajā pašā laikā viņš arī piebildis, ka "kriptovalūtas ir daudzsološas, bet investējiet piesardzīgi!".

Šāda situācija bijusi jau iepriekš, jo janvārī Maska tvīts, kurā pieminēts "Dogecoin", lika tā cenai stundas laikā pieaugt par 50%.

"Dogecoin" tika izveidots kā joku alternatīva citām kriptovalūtām, taču kopš tā laika kļuvusi par ceturto pasaulē vērtīgāko kriptovalūtu, un tās apgrozība sasniedz 100 miljardus ASV dolāru. Pēdējās nedēļas laikā tā vērtība ir vairāk nekā dubultojusies, bet mēneša laikā pieaugusi par gandrīz 1000%. Pēdējā pusgada laikā tā cena ir pieaugusi par vairāk nekā 26000%.

Eksperti skaidro, ka cenas pieaugumu ietekmējusi vairāku faktoru kombinācija, tostarp, Maska ietekme, kas vērojama jau pēc vairākiem citiem tvītiem, cilvēku iegūtā atbalsta nauda no valdībām, platformu skaita pieaugums, kas vienkāršā veidā piedāvā veikt investīcijas bez maksas vai maksājot lētas komisijas maksas un citi. Tiesa gan, bažas pastāv par šāda kāpuma ilgtspēju un kriptovalūtas vērtību, un eksperti iesaka nepārspīlēt, veicot investīcijas, jo ātri vien iespējams zaudēt visu ieguldīto naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!