Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas lielākā aviokompānija "Alitalia" grasās formāli uzsākt maksātnespējas procesu, liecina "Bloomberg" rīcībā esoša informācija.

Uzņēmums lēmumu pieņēmis pēc tad, kad kompānijas vadība un arodbiedrības nespēja vienoties par restrukturizācijas plānu.

Darbiniekiem bija jābalso par plānu, kas paredz divu miljardu eiro lielu finanšu ietaupījumu. Tas ietvēra 1600 darbavietu samazinājumu 12,5 tūkstošu lielajā darba kolektīvā. Balsojumā par plāna ieviešanu piedalījās 90% darbinieku, aptuveni divām trešdaļām no tiem nobalsojot pret reformām.

Lidsabiedrība paziņojumā norāda, ka pagaidām lidojumi tiks nodrošināti pēc līdzšinējā plāna tik ilgi, kamēr valdības izvēlēta administrācijas darba grupa izvērtēs iespējas turpināt uzņēmuma darbu.

Itālijas valdība, kā liecina "Bloomberg" informācija, noraidījusi iespēju atkārtoti nacionalizēt kompāniju, ko tā 2008. gadā nodeva privatizācijai. Uzņēmums finanšu grūtībās nonācis, nespējot izrādīt konkurenci Itālijā un Eiropas Savienībā populārajām zemo cenu aviokompānijām "Ryanair" un "EasyJet".

Pēdējo desmit gadu laikā uzņēmums valsts subsīdijās saņēmis aptuveni septiņus miljardus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!