Foto: EPA/LETA

Kopš Maskavas īstenotā uzbrukuma Ukrainai februāra beigās Lielbritānija importējusi Krievijas naftu aptuveni 220 miljonu sterliņu mārciņu (265 miljoni eiro) apmērā, liecina trešdien publiskotie dati.

Kopš kara sākuma Lielbritānija saņēmusi 1,9 miljonus barelu naftas jeb 257 000 tonnu.

Šī nafta Lielbritānijā nonākusi ar naftas tankkuģiem no Krievijas, kurus izsekojusi organizācija "Greenpeace". Tie valstī turpinājuši ierasties pat pēc tam, kad Lielbritānijas valdība bija paziņojusi, ka aizliegs Krievijas naftas importu. Lielbritānija Krievijas naftas izmantošanu plāno pārtraukt vien līdz gada beigām.

Lielbritānijas valdība jau aizliegusi valstī iebraukt Krievijas uzņēmumiem piederošajiem kuģiem vai kuģiem ar Krievijas karogu, taču nekas neaptur Lielbritānijā ierasties Panamai vai kādai citai valstij piederošam kuģi ar Krievijas naftu.

"Lielbritānijas valdība ļoti labi zina, kas ir liekulība, taču solīt stingru atbalstu Ukrainai, kamēr vienlaikus tiek saņemti gandrīz divi miljoni Krievijas naftas, ir nekrietni pat pēc Borisa Džonsona standartiem," norāda "Greenpeace" aktīviste Džordžija Vitakere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!